Latvijas un Andoras sieviešu futbola izlašu spēle sniegotā Rīgā

Latvijas sieviešu futbola izlase piektdien UEFA Nāciju līgas mačā mājās ar rezultātu 4:0 (2:0) uzvarēja Andoru. Olga Ševcova izcēlās ar ...

gallery icon
Futbols
2023. gada 1. decembris, 19:02

FOTO: tas ir hokejs? Nē, tas ir sieviešu futbols sniegā! Latvijas un Andoras dāmas kā trakas dzenā bumbu pa piesnigušu futbola laukumu

Jauns.lv

Aizraujošā un sniegotā futbola laukumā šodien sacentās Latvijas un Androas dāmu izlases futbolā. Olgai Ševcovai izceļoties ar trīs gūtiem vārtiem, Latvijas sieviešu futbola izlase piektdien UEFA Nāciju līgas mačā mājās ar rezultātu 4:0 (2:0) uzvarēja Andoru.

Ševcova piedalījās arī ceturtajos gūtajos vārtos, asistējot Anastasijai Poļuhovičai. Trīs rezultatīvas piespēles bija Karlīnai Miksonei. Latvietes vadībā izvirzījās spēles 42.minūtē, kad Miksone izspēlēja bumbu ārpus soda laukuma, no kurienes Ševcova ar augstu sitienu raidīja bumbu vārtos. Trīs minūtes vēlāk pēc vēl vienas Miksones piespēles Ševcova nonāca viena pret andoriešu vārtsardzi un panāca 2:0.

Otrajā puslaikā Ševcovai vajadzēja vien nepilnas pāris minūtes, lai noformētu sev "hat-trick". Pēc Miksones piespēles gar vārtiem Stambulas "Fenerbahce" futboliste sita bumbu tīklā - 3:0. Cīņas 68.minūtē ar sitienu no distances bumbu vārtos raidīja Poļuhoviča, kurai asistēja Ševcova.

Sniega dēļ mačs sākās ar nedaudz vairāk kā pusstundas nokavēšanos.

Latvijas sieviešu futbola izlase, UEFA Nāciju līgas mačā pārliecinoši uzvarot Andoru, aizvadījusi labu spēli, pēc panākuma secināja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Romāns Kvačovs.

"Ir uzvara, pārliecinoša uzvara, ar tādu diezgan labu rezultātu. Tāpat, protams, liels paldies cilvēkiem, kuri šodien mūs atbalstīja klātienē tribīnēs. Visu laiku varējām viņus ļoti labi dzirdēt. Tas ir arī viens no faktoriem, kāpēc mēs šodien aizvadījām tik labu spēli," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kvačova teikto.

Viņš norādīja, ka pretinieces spēlējušas tieši tādu futbolu, kāds no viņām šajā mačā tika sagaidīts.

"Viņas pret mums izmantoja divas shēmas, sākumā ar nedaudz lielāku spiedienu uz mums, pēc tam ar akcentu uz aizsardzību. Tam visam bijām gatavi, treniņos modelējām visas šīs situācijas. Pretinieces mūs šodien nekādi nepārsteidza," teica treneris.

"Vairāk koncentrējāmies tieši mūsu pašu sniegumam, mūsu spēlei uzbrukumā. Laikapstākļu dēļ gan vajadzēja ieviest dažas korekcijas. Šodien nevarējām tik daudz spēlēt kombinacionālu futbolu, jo uz tāda laukuma to bija grūti izdarīt," viņš turpināja.

5.decembrī Latvijas futbolistes izbraukumā tiksies ar Maltu, kas ir C līgas pirmās apakšgrupas līdere.

"Pēdējā mačā vēlamies uzvarēt. Vēl jo vairāk tāpēc, ka spēlēsim pret grupas līderi. Mūsu mērķis ir apvienot mūsu spēles stilu ar uzvarošu rezultātu, ar trim punktiem tabulā," izcēla Kvačovs.

C līgas pirmajā apakšgrupā Maltai ir 13 punkti piecās spēlēs, Latvija guvusi desmit punktus, Andorai ir trīs punkti, bet Moldovai - divi.

Komandas līdz decembrim aizvada divu apļu turnīru, pēc kura grupas uzvarētāja iegūs tiesības Eiropas čempionāta kvalifikācijas posmā spēkoties B līgā, bet trīs labākās otro vietu ieguvējas par šādu iespēju cīnīsies "play-off" spēlēs.