foto: LETA
Kurucam septiņi punkti Mursijas uzvarā FIBA Čempionu līgas mačā; Hlebovickim debija ULEB Eiropas kausā
Rodions Kurucs.
Basketbols
2023. gada 28. novembris, 23:21

Kurucam septiņi punkti Mursijas uzvarā FIBA Čempionu līgas mačā; Hlebovickim debija ULEB Eiropas kausā

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs otrdien guva septiņus punktus un sekmēja Mursijas UCAM uzvaru Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra ceturtajā spēlē.

Spānijas vienība viesos ar rezultātu 79:63 (17:21, 33:11, 16:17, 13:14) uzvarēja Laktaši "Igokea" basketbolistus.

Kurucs, iesaistoties spēle no rezervistu soliņa, laukumā pavadīja deviņas minūtes un 44 sekundes. Pēc piektās piezīmes latvietim spēle noslēdzās ceturtās ceturtdaļas otrajā minūtē.

Šajā mačā Kurucs realizēja abus divus divpunktu metienus un vienīgo tālmetienu, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra trīs bumbas, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+18) un 13 efektivitātes koeficienta punktiem.

Viesiem 16 punktus guva Davids Jelīneks, 15 pievienoja Ludvigs Hokansons, bet deviņi punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Musam Diaņam. Mājiniekiem 14 punktus guva Nikola Tanaskovičs.

H apakšgrupā pa trīs uzvarām ir Artūra Strautiņa pārstāvētajai Tortonas "Derthona" un UCAM, kas aizvadījušas trīs un četras spēles. Viena uzvara trīs mačos ir Bursas "Tofas" basketbolistiem, bet visās četrās cīņās zaudējusi "Igokea".

Pamatturnīrā, tāpat kā iepriekšējā sezonā, pirmajā posmā 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas nodrošina vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tiks noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalīsies otro un trešo vietu grupās ieņēmušās vienības.

Pērn "VEF Rīga" savā ceturtajā Čempionu līgas sezonā nepārvarēja pirmo posmu, ieņemot pēdējo vietu apakšgrupā, kurā bija jātiekas ar Manrezas "Baxi", Lisabonas "Benfica" un Limožas CSP.

Maijā par čempioni tika kronēta Vācijas komanda Bonnas "Telekom", kas finālā ar 77:70 uzvarēja Jeruzalemes "Hapoel".

Hlebovickim veiksmīga debija

Tikmēr Oskars Hlebovickis guva piecus punktus ULEB Eirokausa devītās kārtas spēlē un kopā ar Vroclavas "Šlask" svinēja pirmo uzvaru starptautiskajā sezonā. Šī jaunajam Latvijas basketbolistam bija debija tik augsta līmeņa sacensībās.

Polijas klubs viesos ar rezultātu 80:71 (19:7, 20:22, 22:19, 19:23) pārspēja Ankaras "Turk Telekom".

Hlebovickis, spēlējot 13 minūtes un 45 sekundes, realizēja divus no četriem divpunktu metieniem un savu vienīgo soda metienu, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un iekrāja vienu efektivitātes koeficienta punktu.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Jakubs Nizjols, bet Ankaras vienībā 18 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Markisam Makdafijam.

"Šlask" ar vienu uzvaru deviņās spēlēs ieņem devīto vietu, apsteidzot tikai tādu pašu bilanci iekrājušo "Turk Telekom".

Šosezon ir mainīta izspēle Eirokausa izslēgšanas spēļu norisē. "Play-off" sasniegs katras apakšgrupas sešas labākās komandas, pirmās un otrās vietas ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības vispirms aizvadīs astotdaļfināla mačus. Astotdaļfināla un ceturtdaļfināla pāros tiks aizvadīta tikai viena spēle, bet pusfināla un fināla sērijas tiks aizvadītas līdz trim vienas komandas uzvarām.

Pagājušajā sezonā par Eirokausa ieguvēju kļuva Spānijas komanda "Gran Canaria", kas finansiālu apsvērumu dēļ izvēlējās nespēlēt Eirolīgā.

Šiliņam rezultatīva spēle Vācijā

Tikmēr Kārlis Šiliņš otrdien guva 15 punktus Vācijas bundeslīgas mačā, "Gottingen" komandai piedzīvojot zaudējumu mājās ar rezultātu 76:104 (28:17, 18:37, 12:23, 18:27) pret Ludvigsburgas "Riesen".

Šiliņš laukumā pavadīja 31 minūti un sešas sekundes, grozā raidot četrus no astoņiem divpunktu metieniem, vienu no pieciem tālmetieniem un četrus no astoņiem soda metieniem. Latvietis arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, četrreiz pārkāpa noteikumus, iekrāja 13 efektivitātes koeficienta punktus un bija vienīgais komandā ar pozitīvu +/- rādītāju (+1).

Par Šiliņu mājinieku rindās rezultatīvāks bija tikai Umodža Gibsons, kurš guva 16 punktus. Uzvarētājiem 23 punktus guva Elaidža Čaildss.

Kriša Helmaņa pārstāvētā Tībingenas "Tigers" ar trīs uzvarām deviņās spēlēs ir 14. vietā, bet "Gottingen" ar bilanci 1-7 atrodas 17. pozīcijā 18 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Vācijas čempioni kļuva Ulmas "Ratiopharm", kas finālsērijā ar 3-1 uzvarēja Bonnas "Telekom".