foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
"Žalgiris" rindās gaidāms nopietns pastiprinājums ārējā līnijā
Edmondam Samneram Kauņas klubā, visticamāk, tiek paredzēta būtiska loma.
Basketbols
2023. gada 28. novembris, 16:48

"Žalgiris" rindās gaidāms nopietns pastiprinājums ārējā līnijā

Jauns.lv

Latvijas basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētā Lietuvas komanda Kauņas "Žalgiris" ir panākusi vienošanos ar amerikāņu aizsargu Edmondu Sammeru, otrdien ziņo tīmekļa vietne "Sportando.basketball".

Tikmēr Lietuvas vadošais basketbola medijs Basketnews.com ziņo, ka vienošanās ir tuvu, bet līgums neesot vēl noslēgts.

Pēc ne pārāk veiksmīga sezonas sākuma un aizsarga Naza Mitro-Longa došanās uz Pirejas "Olympiakos" Kauņas klubs maiņu viņam ir atradis, piesaistot Sammeru, ziņo ziņu portāls.

"Žalgiris" vienībai ir manāmas problēmas ārējā līnijā, jo vienību īsi pirms sezonas sākuma pameta viens no pagājušās sezonas līderiem Igns Brazdeiķis, kurš arī pārcēlās uz "Olympiakos". Tāpat pleca savainojumu pēdējā ULEB Eirolīgas mačā guva sezonu sekmīgi iesākušais Toms Dimša.

Atsaucoties uz Lietuvas ziņu vietni "15.min.lt", portāls vēsta, ka komandu papildinās 1995. gadā dzimušais saspēles vadītājs, kuru 2017. gadā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jaunu spēlētāju izvēles otrajā kārtā ar 52. numuru draftēja Ņūorleānas "Pelicans", uzreiz tiesības uz basketbolistu nododot Indiānas "Pacers".

No 2017./2018. gada sezonas līdz 2020./2021. gada sezonai basketbolists pārstāvēja "Pacers", bet aizvadītajā sezonā spēlēja Bruklinas "Nets", vidēji mačā sakrājot 7,1 punktu, 1,5 atlēkušās bumbas un 1,3 rezultatīvu piespēli.

Pirms šīs sezonas viņš vienojās par līgumu ar citu NBA klubu Šarlotas "Hornets", taču pirms nedaudz vairāk nekā mēneša tika atbrīvots no komandas. 

"15.min.lt" vēsta, ka "Žalgiris" turpinās pētīt iespējas pastiprināt sastāvu, tai skaitā sekojot līdzi citas Eirolīgas vienības Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" saspēles vadītājam Kevinam Pangosam, ar kuru jau notikušas pārrunas par pāreju, jo par basketbolistu asu kritiku pirms dažām nedēļām izteica Milānas vienības galvenais treneris Etore Mesina, kurš otro sezonu klubā aizvadošajā kanādietī vairs nesaskata spēles veidotāja potenciālu.

Eirolīgā "Žalgiris" ar četrām uzvarām desmit spēlēs ieņem 14. vietu 18 komandu vidū, bet Lietuvas čempionātā ar bilanci 9-2 ieņem otro vietu 12 komandu turnīrā. Turklāt pēdējā spēlē svētdien tika zaudēts vienai no lejasgala komandām Klaipēdas "Neptunas".