foto: Twitter
FIBA pieteikums par Baltijas dueli basketbolā liek uzdot jautājumus
Pa kreisi attēlots Lietuvas basketbolists, pa labi - Latvijas.
Basketbols
2023. gada 8. septembris, 16:33

FIBA pieteikums par Baltijas dueli basketbolā liek uzdot jautājumus

Jauns.lv

Jau rīt, 9. septembrī, plkst. 15.30 Pasaules kausā basketbolā par piekto vietu turnīrā cīnīsies Latvijas un Lietuvas valstsvienības (tiešraide TV3), kas solās būt aizraujošs sporta notikums. Arī FIBA nojauš pasākuma nozīmīgumu un savos sociālajos tīklos ir publicējusi ziņu par gaidāmo notikumu, kā arī pievienojusi attēlu, kas rada neizpratni un liek uzdot jautājumus, kas ar to domāts.

Proti, attēlā redzamas divas muskuļotas rokas, uz kurām novietoti Latvijas un Lietuvas valstu karogi. Uz attēla redzams arī uzraksts – Baltijas fināls. Vienīgi jautājumu raisa, kāpēc “lietuviešu roka” ir attēlota ādas krāsaā, kas nav raksturīga Lietuvas pamatiedzīvotājiem. Lietuvas basketbola izlasē nespēlē arī neviens naturalizēts tumšas ādas spēlētājs, tāpēc, protams, cilvēkiem radušies jautājumi un komentāri, ar kuriem tie dalījušies Twitter.

Kāds Twitter lietotājs nokomentējis attēlu šādi: “Nu tad tiesnesim ir jābūt igaunim!”

Kāds cits lietotājs ar foto autoriem veltījis komentāru: “Lietuva nav Āfrika, ak pārsteigums, pārsteigums..;”

Kāda cita Twitter lietotāja ar asprātīgu karikatūru parādījusi, ka izslavētais latviešu un lietuviešu draudzīgums ilgst līdz basketbola spēles sākumam. Tad seko citi noskaņojumi...

Ir arī šāds "jociņš" par Latvijas un Lietuvas spēli, taču kopumā daudzi sagaida nevis vienkārši spēli, bet aizraujošu trilleri starp Baltijas basketbola vienībām. 

Tikmēr Latvijas basketbolists Rolands Šmits norādīja, ka Latvijas vīriešu basketbola izlasei ir svarīgi noslēgt Pasaules kausa finālturnīru pēc iespējas augstākā vietā. "Arī spēlēt par piekto vietu ir svarīgi. Iepriekš zaudējām ceturtdaļfinālā, bet tagad tam vairs nav nozīmes, tāpēc būs jācīnās, lai noslēgtu turnīru augstākajā iespējamajā vietā," norādīja Šmits.

Basketbolists izcēla, ka Pasaules kausā septiņu aizvadīto spēļu laikā neko jaunu par saviem komandas biedriem uzzinājis nav, taču pārliecinājās par to, ka visi ir gatavi laukumā atdot visus spēkus, lai tiktu pie panākuma. "Nedomāju, ka turnīra laikā esmu uzzinājis ko jaunu par komandas biedriem. Esam komanda ar cīnītāju mentalitāti, kas ir vissvarīgākais," izcēla Šmits.

Pasaules kauss basketbolā: Latvijas basketbolisti cīnās pret Itālijas izlasi. 2023. gada 7. septembris

Latvijas vīriešu basketbola izlase ceturtdien, 7. septembrī, Manilā Pasaules kausa finālturnīra pusfinālā par 5. līdz 8.vietu pārspēja Itāliju un meistarsacīkstes ...

gallery icon

Šmitam tika jautāts, vai viņu pārsteidzis Artūra Žagara sniegums šajā turnīrā, taču viņš norādīja, ka jau iepriekš bijis pārliecināts par saspēles vadītāja meistarību un spējām organizēt Latvijas izlases uzbrukumus. "Vienmēr zināju, ka viņš ir labs spēlētājs, kurš var spēlēt ļoti augstā līmenī. Viņam ir izdevies sevi labi pierādīt turnīrā. Domāju, ka viņš bez problēmām varētu spēlēt arī Eirolīgā," piebilda Šmits. 

Pasaules kausa ceturtdaļfināls: Latvijas basketbolisti cīnās pret Vācijas izlasi. 2023. gada 6. septembris

gallery icon

Savukārt Artūrs Žagars atklāja, ka Latvijas vīriešu basketbola izlasei pirms izšķirošās spēles par piekto vietu būs brīvdiena, kuras laikā jāatrod jaunas emocijas un motivācija. 

Izšķirošā cīņa par Pasaules kausa ceturtdaļfinālu: Latvijas basketbola izlase cīnās pret sīksto Brazīliju

gallery icon