Andrejostas Kvartālā 26.augustā notiks 3x3 basketbola turnīrs

RAGS basketbola turnīrs Rīgā norisināsies pirmo reizi un iespējams kļūs par tradīciju.

gallery icon
Citi sporta veidi
2023. gada 22. augusts, 19:08

Andrejostas Kvartālā 26. augustā notiks 3x3 basketbola turnīrs

Reklāmraksts

Šajā nedēļas nogalē Andrejostas Kvartāls (AOK) sadarbībā ar RAGS pirmo reizi rīkos 3x3 basketbola turnīru, kurā varēs saņemt FIBA punktus. Kopumā turnīrā varēs piedalīties 70 komandu un patlaban ir atvērta pieteikšanās dažādās vecuma grupās.

Šis ir pirmais tik liela mēroga sporta pasākums AOK, kurā aicināti piedalīties gan basketbola entuziasti un amatieri, gan profesionāļi un līdzjutēji. Spēles notiks uz 5 dažādiem laukumiem un piedalīties var ikviens interesents, piesakoties ar esošu vai jaunu komandu FIBA mājaslapā vai e-pastā rags3x3@gmail.com. Spēles plānots sākt plkst. 14:00, turnīru noslēdzot ap pusnakti.

Dāvis Čīma, AOK attīstītājs: “Mēs jau vairākus gadus veidojam Andrejostas kvartālu kā izklaides un atpūtas vietu. Jau no AOK attīstības pirmssākumiem bija skaidrs, ka šai teritorijai piemīt ļoti labs potenciāls kļūt par dažādu pasākumu norises vietu. Tāpēc šovasar esam atklājuši arī sporta zonu un RAGS turnīrs būs pirmais šāda mēroga pasākums Andrejsalā. Vēlamies iedzīvināt sportisko garu šajā teritorijā un 3x3 basketbols ir lielisks ielas sporta veids, kas ir gan interesants, ja ir vēlme piedalīties kā dalībniekam, gan izklaidējošs līdzjutējiem.”

RAGS basketbola turnīrs Rīgā norisināsies pirmo reizi un iespējams kļūs par tradīciju.

Aleksejs Solovjovs, "RAGS" valdes loceklis: “RAGS jau 7 gadus organizē 3x3 strītbola pasākumus, balstoties, galvenokārt, uz jauniešu iniciatīvu. Šo gadu laikā esam aizvadījuši vairākus profesionālus posmus kopā ar Latvijas Basketbola savienību. Katru gadu organizējam RAGS tūri vairākās Latvijas pašvaldībās, galvenokārt Ogres novadā, kas dod iespēju jauniešiem un pieaugušajiem attīstīt savas prasmes 3x3 disciplīnā. Esam gandarīti, ka šogad pirmo reizi pasākums norisināsies arī Rīgā Andrejostas Kvartālā.”

AOK RAGS turnīra balvu fonds pārsniedz 2000 eur, tostarp gan naudas balvas pirmo 3 vietu ieguvējiem, gan dažādas AOK pārsteiguma balvas. Dienas garumā norisināsies arī dažādi konkursi, tostarp trīspunktu metienu un slam dunk konkursi, basketbola prasmju izaicinājumi un citas aktivitātes.

Pasākuma muzikālo fonu un hip-hop noskaņu nodrošinās dīdžejs 24k, savukārt pēc turnīra noslēguma pie dīdžeju pults stāsies Levan, NF3 un citi AOK rezidenti.

Līdztekus basketbola turnīram būs iespēja spēlēt arī pludmales volejbolu.