Citi sporta veidi
2023. gada 1. augusts, 15:51

Izlozētas komandas sporta un izklaides pasākumam "Krastu mačs", kas pirmo reizi notiks Esplanādē

Jauns.lv/LETA

Pirmdien notika tradicionālās diennakts basketbola spēles "Krastu mačs" komandu izloze. Šogad pirmo reizi sacensības noritēs Esplanādē.

"Krastu mača" komandu izloze; 2023. gada 1. augusts

"Krastu mača" komandu izloze

gallery icon

Noskaidrotas arī komandas, kas 19.augustā un 20.augustā dosies laukumā. Ceļazīmes dalībai turnīrā jau izcīnījušas labākās Latvijas amatieru basketbola komandas.

Izlozē piedalījās ilggadējais Latvijas basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms, kurš šobrīd ir "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs, Dailes teātra aktieris Kārlis Arnolds Avots, kā arī viens no "Krastu mača" rīkotājiem un vadītājiem Renārs Zeltiņš.

Pasākumā piedalījās arī sadarbības partneru pārstāvji — apdrošināšanas sabiedrības "Balta" direktors Ingus Savickis un Rīgas brīvostas pārvaldnieka vietnieks Mārtiņš Ziemanis.

"Krastu mačs" ir tautas sporta pasākums ar plašu izklaides programmu — diennakti laukumā dodas dažādu meistarības līmeņu Daugavas labā un kreisā krasta basketbolisti, uzstājas dīdžeji un mākslinieki, notiek konkursi skatītājiem. Tāpat jau vairākus gadus būtiska "Krastu mača" daļa ir arī labdarība  ar devīzi "Par gaismas uzvaru!" tiks vākti līdzekļi Ukrainas tautas atbalstam.

Krastu mačā norit Armanda Krauliņa piemiņas spēle

gallery icon

"Krastu mačs" Rīgas svētku laikā tiks aizvadīts jau 14.reizi, bet šogad pirmo reizi tas norisināsies Esplanādē, laukumā pie Raiņa pieminekļa.

Iepriekšējā gadā Daugavas labā krasta komandas ar rezultātu 1201:1030 uzvarēja kreisā krasta vienības. 13 sacensību laikā astoņas reizes uzvarējusi labā krasta komanda, piecas - kreisā krasta komanda.

"Krastu mačs" tiek rīkots sadarbībā ar desmitkārtējo Latvijas čempionvienību "VEF Rīga" un Rīgas brīvostas pārvaldi, pasākumu atbalsta Rīgas dome.

Aktrišu dalība Krastu mačā

gallery icon

Krastu mača mūziķu duelis ar aktieriem

gallery icon