foto: AFP/Scanpix
"Bayern" par 50 miljoniem eiro iegādājas korejiešu aizsargu; "Barcelona" atgūst savu audzēkni
Mindže Kims treniņā pie Minhenes "Bayern".
Futbols
2023. gada 19. jūlijs, 14:41

"Bayern" par 50 miljoniem eiro iegādājas korejiešu aizsargu; "Barcelona" atgūst savu audzēkni

Jauns.lv/LETA

Vācijas čempionvienība futbolā Minhenes "Bayern" no Itālijas A sērijas uzvarētājiem "Napoli" par 50 miljoniem eiro iegādājās Dienvidkorejas izlases aizsargu Mindže Kimu.

Līgums ar 26 gadus veco centra aizsargu noslēgts uz pieciem gadiem līdz 2028. gada jūnijam. Komandā viņš spēlēs ar 3. numuru.

"Viņš pārsteidz ar savu fizisko spēku, kā arī raksturu un ātrumu," norāda "Bayern" prezidents Jans-Kristians Drēzens. "Esam priecīgi, ka viņš nekavējoties var uzsākt treniņus ar komandu un ticam, ka Kims ar savu spēles stilu priecēs mūsu līdzjutējus."

Kims aizvadītajā sezonā "Napoli" rindās aizvadīja 35 no 38 A sērijas mačiem, guva divus vārtus un palīdzēja neapoliešiem tikt pie pirmā titula 33 gadu laikā. Dienvidkorejietis arī tika atzīts par A sērijas labāko aizsargu.

Karjeru Kims uzsāka pašmāju vienībā "Gyeongju", no 2016. līdz 2018. gadam spēlēja "Jeonbuk", bet 2019. gadā pārcēlās uz Ķīnas superlīgas klubu Pekinas "Guoan". 2021. gada augustā viņu par trim miljoniem eiro iegādājās turku klubs Stambulas "Fenerbache", bet pirms iepriekšējās sezonas dienvidkorejietis par 18 miljoniem eiro pārcēlās uz "Napoli".

Dienvidkorejas izlasē Kims līdz šim aizvadījis 49 spēles un guvis trīs vārtus.

"Bayern" sezonu atklās ar Vācijas superkausa maču pret "Leipzig" 12. augustā, bet pirmā spēle bundeslīgā minheniešiem paredzēta sešas dienas vēlāk pret Brēmenes "Werder".

Tikmēr Spānijas čempionvienība futbola "Barcelona" panākusi trīs gadu vienošanos ar savu bijušo audzēkni Oriolu Romeu.

Romeu bija "Barcelona" kluba jaunatnes akadēmijas dalībnieks, bet pirmajā komandā aizvadīja tikai vienu spēli, 2011. gadā pārceļoties uz Anglijas premjerlīgas klubu Londonas "Chelsea".

Londoniešu rindās premjerlīgā pussargs premjerlīgā aizvadīja vien 22 spēles, tika izīrēts spāņu "Valencia" un vācijas bundeslīgas klubam "Stuttgart", bet 2015. gadā pārcēlās uz premjerlīgas klubu "Southampton", kura rindās aizvadīja septiņas sezonas.

Pagājušajā sezonā 31 gadu vecais Romeu pārstāvēja spāņu "LaLiga" vienību "Girona", kuras rindās 33 mačos izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem.

"Chelsea" rindās Romeu kļuva par UEFA Čempionu līgas uzvarētāju un izcīnīja Anglijas (FA) kausu.

Kā paziņojusi "Barcelona" pussarga līguma izpirkšanas summa ir 400 miljoni eiro.