foto: Paula Čurkste/LETA
Roberts Blumbergs karjeru turpinās slavenajā Grieķijas klubā "Aris"
25 gadus vecais Roberts Blumbergs ik pa laikam manāms arī Latvijas izlases kandidātu sarakstā.
Basketbols
2023. gada 6. jūlijs, 10:31

Roberts Blumbergs karjeru turpinās slavenajā Grieķijas klubā "Aris"

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Roberts Blumbergs karjeru turpinās slavenajā Grieķijas klubā Saloniku "Aris", kas nākamajā sezonā spēlēs ULEB Eirokausā.

Vienošanās ar 25 gadus veco spēka uzbrucēju panākta uz vienu sezonu.

Iepriekšējā sezonā Sibiu CSU sastāvā Blumbergs Rumānijas čempionātā vidēji mačā guva 15,4 punktus un izcīnīja 5,7 atlēkušās bumbas, metienus no spēles realizēja ar 53% precizitāti, bet tālmetienus - ar 44%.

Pirms tam Blumbergs spēlēja Spānijas pēc spēka otrās līgas jeb "LEB Oro" komandā Palensijas "Maristas" un palīdzēja tai sasniegt pārspēles par vietu ACB. Vēl pirms tam divas sezonas viņš pavadīja Latvijas komandās "Liepāja" un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola". Ventspils basketbola audzēknis Blumbergs karjeras pirmsākumos bija arī Vācijas un Čehijas klubu sistēmās, bet pirms profesionāļa gaitu uzsākšanas divus gadus pavadīja Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA).

Desmitkārtējā Grieķijas čempione "Aris" iepriekšējā sezonā regulārajā turnīrā bija astotā un "play-off" apstājās pirmajā kārtā.

Saloniku "Aris" astoņdesmito gadu otrajā pusē un deviņdesmito gadu sākumā dominēja Grieķijas basketbolā un bija starp vadošajām komandām Eiropā. Šī kluba rindās lielāko daļu savas karjeras aizvadījis visu laiku izcilākais grieķu basketbolists Niks Gallis, bet savas karjeras pirmās profesionālās sezonas aizvadīja ULEB Eirolīgas pagājušās sezonas vērtīgākais spēlētājs Kiprā dzimušais bulgārs Aleksandrs Vezenkovs. Liela daļa Grieķijas basketbola spilgtāko talantu kaut brīdi ir pavadījuši "Aris" sistēmā.