foto: Jana Leite/LOK
Jau otro gadu notiks atlases sacensības LOK rīkotajai nometnei “Personības akadēmija”
Citi sporta veidi
2023. gada 16. maijs, 16:59

Jau otro gadu notiks atlases sacensības LOK rīkotajai nometnei “Personības akadēmija”

Jauns.lv

17. un 18. maijā Jelgavā Zemgales Olimpiskajā centrā notiks Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) projekta “Sporto visa klase” finālsacensības, kas būs arī dalībnieku atlases sacensības nometnei “Personības akadēmija”, kurā ir iesaistīti projekta 5. un 6. klašu skolēni, portālam Jauns.lv pavēstīja LOK.

17. maijā uz starta dosies piektās un sestās klases un atlases sacensībās piedalīsies 15 klases no dažādām Latvijas pašvaldībām, savukārt 18. maijā sacentīsies 24 trešas un ceturtās klases. Klases, kas piedalās finālsacensībās, ir veiksmīgi startējušas apakšgrupās, krājot punktus četrās kategorijās: stafetēs; veicot vispārējās fiziskās sagatavotības uzdevumus; darot labos darbus un parādot labas sekmes mācībās.

“Šogad esam pavēruši plašākas durvis finālsacensību dalībniekiem, tādā veidā dodot iespēju aizstāvēt savas klases un skolas godu 39 klasēm. Savukārt iespēja cīnīties par vietu nometnē “Personības akadēmija” ir dota 15 klasēm. Kopumā projekts “Sporto visa klase” 9. sezonā jeb 2022./2023. mācību gadā piedalījās gandrīz 7000 bērnu no 302 klasēm un 35 Latvijas pašvaldībām,” uzsver projekta vadītāja Lilita Mitrofanova.

Atklāj projekta "Sporto visa klase" devīto sezonu

Trešdien Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā atklāta projekta "Sporto visa klase" devītā sezona.

gallery icon

17. maijā tiks izcīnītas 38 ceļazīmes uz diennakts nometni “Personības akadēmija”, bet vēl 22 vietas tiks piešķirtas skolēniem, kuri būs iesnieguši motivējošu pieteikumu dalībai nometnē.  Tās būs septiņas iedvesmas un spēka dienas 11 līdz 13 gadus veciem jauniešiem un Latvijas izaugsmei. Nometne ir projekta “Sporto visa klase” atzarojums un iespēja jauniešiem pilnveidot un nostiprināt savu personību, prasmes un lieliski pavadīt laiku kopā ar vienaudžiem, kā arī iedvesmoties no  olimpiešiem un citām profesionālām personībām. Aizraujoša un personību stiprinoša jauniešu nometne “Personības akadēmija” šogad notiks no 11. jūnija līdz 18. jūnijam. Atskata video par 2022.gada nometni var noskatīties LOK "Youtube" kontā.

Pateicoties nometnes partneriem – uzņēmumam “CleanR” un VAS “Latvijas Loto” iniciatīvai “Kustība kas vieno!” - jauniešiem ir  iespēja piedalīties nometnē bez maksas.

LOK projekta "Sporto visa klase" nometnes "Personības akadēmija" pirmā diena

Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā atklāta Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizēta jauniešu izaugsmes nometne "Personības akadēmija".

gallery icon

Programma “Sporto visa klase” radīta 2013. gadā ar mērķi otro līdz sesto klašu grupām mērķtiecīgi uzlabot visu klases skolēnu fizisko sagatavotību, stāju, motivēt nodarboties ar sportu, kā arī vērtēt skolēnu sekmes mācībās. Tā ir iespēja izzināt dažādus sporta veidus, kā arī stiprināt izpratni par kopīga rezultāta sasniegšanu kā vienotai komandai.

Programmas “Sporto visa klase” oficiālā mājaslapa: https://www.olimpiade.lv/svk/jaunumi