0dienas
6stundas
23minūtes
47sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Futbols

Latvijas futbola izlase ieradusies Prāgā uz Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli

Jauns.lv

Latvijas futbola izlase ceturtdien ar autobusu no Vācijas pilsētas Nirnbergas ieradās Čehijas galvaspilsētā Prāgā, kur sestdien pret mājiniekiem aizvadīs 2016. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēli, informē Latvijas Futbola federācija.

Latvijas futbola izlase ieradusies Prāgā uz Eiropa...

Mariana Pahara vadītā Latvijas izlase no pirmdienas trenējās Nirnbergā, kur trešdien aizvadīja arī savstarpēju treniņspēli, kura noslēdzās neizšķirti 1:1, vārtus gūstot Valērijam Šabalam un Jurijam Žigajevam. Gatavošanās sestdienas cīņai norisinās pēc plāna - ceturtdien un piektdien Prāgā izlase aizvadīs vēl divus treniņus, bet sestdien spēle sāksies plkst. 19 pēc Latvijas laika.

Jau ziņots, ka izlases kandidātu sarakstā ir 23 spēlētāji. Pirms došanās uz treniņnometni Pahars sacīja, ka Čehija ne tikai ir grupas līderi, bet arī labākā komanda A kvalifikācijas grupā. "Bija daudz laika viņus analizēt - ļoti organizēta un ātra komanda. Tomāšs Rošickis ir zvaigzne, fantastisks spēlētājs, kurš veido visu spēli. Lielākā daļa spēlētāju ir no Čehijas čempionāta, kuri ir līdzvērtīgi un ar labu komandas spēli. Būs grūti, taču individuāli viņi nav tik spēcīgi kā holandieši," pretiniekus vērtēja Pahars.

Latvijas izlase EČ kvalifikācijas turnīra A grupā pēc četrām spēlēm ar diviem punktiem ieņem pirmspēdējo piekto vietu. Kvalifikāciju Latvijas vienība 2015. gadā sāka ar neizšķirtu 0:0 viesos pret Kazahstānu, tad sekoja zaudējums savās mājās ar 0:3 pret Islandi, neizšķirts 1:1 pret Turciju un zaudējums 0:6 viesos pret Nīderlandi.

Čehija ir grupas līdere ar 12 punktiem, jo ir uzvarējusi pirmajās četrās spēlēs.

Pēc spēles Prāgā Latvijas izlase dosies uz Ļvovu, kur 31. martā aizvadīs pārbaudes spēli pret Ukrainu.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts spēlēm ar Čehiju un Ukrainu:

Vārtsargi - Aleksandrs Koliņko (Kaļiņingradas "Baltika", Krievija), Pāvels Šteinbors (Zabržes "Gornik", Polija), Andris Vaņins ("Sion", Šveice).

Aizsargi - Kaspars Gorkšs ("Ergotelis", Grieķija), Vitālijs Jagodinskis (Užgorodas "Hoverla", Ukraina), Gints Freimanis (FK "Jelgava", Latvija), Vitālijs Maksimenko (VVV Venlo, Nīderlande), Antons Kurakins (FK "Ventspils", Latvija), Kaspars Dubra (Borispoles BATE, Baltkrievija), Vladislavs Gabovs (Saratovas "Sokol", Krievija), Nauris Bulvītis (Jūrmalas "Spartaks", Latvija).

Pussargi - Alans Siņeļņikovs, Jurijs Žigajevs (abi FK "Ventspils", Latvija), Jānis Ikaunieks (FC "Metz", Francija), Artūrs Zjuzins (Kaļiņingradas "Baltika", Krievija), Igors Tarasovs (Bjalistokas "Jagiellonia", Polija), Oļegs Laizāns (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Aleksandrs Fertovs (Kielces "Korona", Polija), Aleksejs Višņakovs ("Skonto", Latvija), Andrejs Kovaļovs (Kišiņevas "Dacia", Moldova).

Uzbrucēji - Valērijs Šabala ("Jablonec", Čehija), Eduards Višņakovs (Hožuvas "Ruch", Polija), Deniss Rakels (Krakovas "Cracovia", Polija).

BNS