foto: AP/Scanpix
Somu basketbolists Markanens atzīts par visvairāk progresējušo spēlētāju NBA
Lauri Markanens, triecot bumbu grozā no augšas.
Basketbols
2023. gada 25. aprīlis, 16:50

Somu basketbolists Markanens atzīts par visvairāk progresējušo spēlētāju NBA

Jauns.lv/LETA

Jūtas "Jazz" pārstāvošais Somijas uzbrucējs Lauri Markanens atzīts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2022./2023.gada sezonas progresējušāko spēlētāju, ziņo līga.

No šīs sezonas pieckārtējā NBA čempiona Džordža Mikana vārdā nosauktās balvas ieguvējs par piešķirto atzinību uzzināja Helsinkos, kurš viņš iziet visiem Somijas vīriešiem obligāto dienestu armijā.

"Es ne par velti pamodos pulksten divos naktī," Markanens sacīja ASV televīzijas kanāla TNT pārraidē. "Jūtos lieliski. Tā noteikti ir milzīga privilēģija saņemt šo balvu."

Cīņā par balvu Markanens pārspēja Oklahomasitijas "Thunder" aizsargu Šeju Gildžesu-Aleksandru un Ņujorkas "Knicks" spēlētāju Džeilenu Bransonu.

Markanens saņēma 69 no 100 pirmās vietas balsis un bija minēts katrā no 100 izvēlēm. Gildžess-Aleksandrs ieguva 24, bet Bransons - četras pirmās vietas.

25 gadus vecais somu uzbrucējs šosezon 66 NBA spēlēs vidēji mačā guva 25,6 punktus, kā arī sakrāja 8,6 atlēkušās bumbas.

Uzbrucējs kļuva par pirmo spēlētāju līgas vēsturē, kurš vienā sezonā ir realizējis vairāk nekā 200 trīspunktniekus un 100 reizes triecis bumbu grozā no augšas.

Basketbolista pārstāvētā "Jazz" ar 37 uzvarām 82 spēlēs Rietumu konferencē ierindojās 12. vietā un izslēgšanas spēlēs neiekļuva.