foto: REUTERS/SCANPIX
Hokeja leģenda apsūdz IIHF melos par Krievijas izlases atstādināšanas pagarināšanas iemeslu: kādas, pie velna, "drošības bažas"?
Hašeks ar Stenlija kausu 2008. gadā
Hokejs
2023. gada 26. marts, 10:47

Hokeja leģenda apsūdz IIHF melos par Krievijas izlases atstādināšanas pagarināšanas iemeslu: kādas, pie velna, "drošības bažas"?

Jauns.lv

Olimpiskais čempions, divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs, leģendārais čehu vārtsargs Dominiks Hašeks neslēpj savu sašutumu par Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) argumentāciju lēmumam par Krievijas un Baltkrievijas hokeja izlašu atstādināšanas pagarināšanu.

"Jūs muļķojat cilvēkus, jūs muļķojat Krievijas sportistus. Kādēļ nenorādīt īsto iemeslu? Jums vairs neviens neuzticas," viņš paziņoja savā "Twitter" kontā, uzsverot, ka viņam riebjas IIHF liekulīgie meli.

Kā zināms, 2022. gada 28. februārī IIHF diskvalificēja abas izlases no savām sacensībām sakarā ar Krievijas invāziju Ukrainā, turklāt Krievija zaudēja tiesības rīkot 2023. gada pasaules čempionātu. Pērn pasaules čempionāts notika Somijā, bet šogad to rīkos Latvija ar Somiju.

Divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs Detroitas "Red Wings" sastāvā Dominiks Hašeks tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem hokeja vārtsargiem. Par savu spēles stilu un spēcīgo personību viņu NHL iedēvēja par "Dominatoru". Savas 31 gadu ilgās hokejista karjeras laikā visvairāk reižu — sešas! — ieguva Vezinas balvu kā NHL labākais vārtsargs un viņš ir vienīgais vārtsargs, kurš divas reizes ieguvis Hārta balvu kā līgas vērtīgākais spēlētājs.