Čehu hokeja leģenda Hašeks negrib Čehijā redzēt NHL spēles ar krievu piedalīšanos
Dominiks Hašeks
Hokejs
2023. gada 14. janvāris, 20:07

Čehu hokeja leģenda Hašeks negrib Čehijā redzēt NHL spēles ar krievu piedalīšanos

Jauns.lv

Čehu hokeja leģenda Dominiks Hašeks aicina pārtraukt Čehijā rādīt Nacionālas hokeja līgas (NHL) spēles, jo tajās spēlē Krievijas hokejisti.

Savā “Twitter” kontā Hašeks paskaidro, ka cilvēku dzīvība viņam svarīgāka par skaistāko spēli pasaulē, tādēļ šobrīd nevēlas pieļaut Krievijas reklamēšanu.

2002. gada olimpiskais čempions pērn aicināja NHL vadību atkāpties no amata sakarā ar gļēvo nostāju Krievijas agresijas jautājumā. Viņš paziņoja, ka līgas komisārs Gerijs Betmens un viņa vietnieks Bils Deilijs izrādīja necieņu pret Čehijas Ārlietu ministriju, NHL pirmssezonas spēlēs Prāgā pieļaujot Krievijas hokejistu piedalīšanos.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā NHL apturēja sakarus ar Kontinentālo hokeja līgu (KHL) un lika klubiem pārtraukt tiešus un netiešus sakarus ar KHL komandu pārstāvjiem.

Divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs Detroitas "Red Wings" sastāvā Dominiks Hašeks tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem hokeja vārtsargiem. Par savu spēles stilu un spēcīgo personību viņu NHL iedēvēja par "Dominatoru". Savas 31 gadu ilgās hokejista karjeras laikā visvairāk reižu — sešas! — ieguva Vezinas balvu kā NHL labākais vārtsargs un viņš ir vienīgais vārtsargs, kurš divas reizes ieguvis Hārta balvu kā līgas vērtīgākais spēlētājs.