Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Slavenais itāļu futbolists Badžo saskata aizdomīgu likumsakarību divu draugu - Vialli un Mihajloviča - pāragrajās nāvēs
foto: Colorsport/Shutterstock/ Vida Press
Savulaik slavenais itāļu futbolists Dino Badžo.
Futbols

Slavenais itāļu futbolists Badžo saskata aizdomīgu likumsakarību divu draugu - Vialli un Mihajloviča - pāragrajās nāvēs

Jauns.lv

Itālijas futbola izlases kādreizējais spēlētājs Dino Badžo pēc laikabiedru Džanlukas Vialli un Siniša Mihajloviča nāves aicina izpētīt vielas, kas deviņdesmitajos gados dotas futbolistiem.

Slavenais itāļu futbolists Badžo saskata aizdomīgu...

Mihajlovičs decembrī devās mūžībā 53 gadu vecumā pēc cīņas ar leikēmiju, bet Vialli mira janvārī 58 gadu vecumā pēc ilgstošas cīņas ar aizkuņģa dziedzera vēzi.

"Komandu ārsti mūs nevarēja sazāļot ar dopingu, jo mūs pārbaudīja ik pēc trīs, četrām dienām," intervijā laikrakstam "Gazzetta Della Sport" teica Badžo. "Vienkārši vēlos dzirdēt zinātnieku viedokli, vai uztura bagātinātāji, kurus lietojām, varēja atstāt ilgtermiņa ietekmi uz mūsu organismiem."

Kā stāstīja 51 gadu vecais futbolists, vielas, kas futbolistiem palīdzēja atjaunoties, mūsdienās tiekot pārdotas aptiekās.

"Savu vēlmi paužu pēc sāpēm, kuras piedzīvojot zaudējot Vialli, kuru vienmēr uzskatīju par tuvu draugu un palīgu. To pašu var attiecināt uz Mihajloviču un citiem tā laika spēlētājiem. Pārāk daudz mūs ir pametuši, tāpēc domāju, ka ir jāpēta tie medikamenti, kurus toreiz lietojām. Iespējams, tur neko neatradīs, bet, iespējams, mēs kaut ko noskaidrosim," skaidroja Badžo.

Itālijas izlases treneris Roberto Mančīni, kurš spēlēja kopā ar Vialli, aicināja rūpīgi izvērtēt Badžo ierosinājumu. "Šis ir ļoti jūtīgs temats. Diemžēl slimība skar visus cilvēkus, gan profesionālus futbolistus, gan pārējos," teica Mančīni.

Savukārt Itālijā spēlējušais Rumānijas izlases bijušais uzbrucējs Florins Radučioju vietējam medijam "Orange Sport" pauda, ka labprāt vēlētos parunāt ar savulaik pārstāvētās "Brescia" komandas ārstu. "Nezinu, kādas vielas mums tika dotas. Viņi man teica, ka tā ir glikoze. Rozā šķidrums, kuru mums deva viesnīcās pirmsspēles dienās," atklāja Radučioju.