foto: Fiba
Skuja - labākais piespēļu dalītājs Eiropas U-20 čempionāta B divīzijas turnīrā
Toms Skuja (priekšplānā #5).
Basketbols
2022. gada 25. jūlijs, 12:04

Skuja - labākais piespēļu dalītājs Eiropas U-20 čempionāta B divīzijas turnīrā

Jauns.lv/LETA

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Toms Skuja Tbilisi aizvadītajā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā bija labākais piespēļu dalītājs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

20 gadus vecais Skuja, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja Spānijas trešajā līgā, sešos mačos vidēji izdalīja 6,3 rezultatīvas piespēles. Otrs labākais rādītājs bija šveicietim Malikam Rebetecam, kurš atdeva caurmērā 5,9 rezultatīvas piespēles. Skuja bija arī desmitais labākais bumbu pārtvērējs (2,5).

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā visaugstāk no latviešiem bija Ričards Daniels Vanags, kurš ar vidēji gūtiem 13,8 punktiem ieņēma dalītu 15. vietu. Ar vidēji 19,0 punktiem mačā par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva nīderlandietis Janniks Krāhs.

Tikmēr Krišs Helmanis realizēja 54,2% metienu no spēles, kas bija ceturtais labākais rādītājs. Divpunktu metienos viņš ar 58,0% bija astotais, bet tālmetienos par turnīra otru labāko snaiperi kļuva Nils Baumeisters, kurš realizēja 50,0% "trejaču".

Helmanis bija arī latviešu labākais cīnītājs zem groza ar vidēji 7,2 atlēkušajām bumbām, kas deva 11.vietu, kā arī viņš bija piektais labākais bloķētājs (1,7). Ar caurmērā 17,5 efektivitātes koeficienta punktiem Helmanis kļuva par turnīra septīto produktīvāko spēlētāju.

Latvijas basketbolisti vidēji mačā guva 70,8 punktus, kas bija 11. labākais rādītājs. Ar vidēji 22,3 piezīmēm mačā Latvija bija nedisciplinētākā komanda turnīrā.

Latvijas U-20 basketbolisti B divīzijas turnīru noslēdza sestajā vietā un arī nākamajā sezonā spēlēs pēc spēka otrajā čempionātā.