foto: imago/Nordphoto
Verstapens uzvar Austrijas "Grand Prix" sprinta sacīkstēs
Makss Verstapens.
Citi sporta veidi
2022. gada 9. jūlijs, 20:08

Verstapens uzvar Austrijas "Grand Prix" sprinta sacīkstēs

Jauns.lv/LETA

Nīderlandes pilots Makss Verstapens no "Red Bull" komandas sestdien uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 11.posma - Austrijas "Grand Prix" - sprinta sacensībās.

100 kilometrus jeb 24 apļus Verstapens veica 26 minūtēs un 30,059 sekundēs.

Viņš apsteidza "Ferrari" pilotus - par 1,675 sekundēm - Šarlu Leklēru un par 5,644 sekundēm - Karlosu Sainsu.

Ceturtais finišēja "Mercedes" pārstāvis Džordžs Rasels, piektais - uzvrētāja komandas biedrs Serhio Peress, sestais - Estebans Okons ("Alpine"), septītais - Kevins Magnusens no "Haas", bet vienu punktu par astoto vietu nopelnīja septiņkārtējais pasaules čempions brits Luiss Hamiltons.

No devītās vietas svētdien sacensības uzsāks "Haas" braucējs Miks Šūmahers, viņam blakus startēs Valteri Botass no "Alfa Romeo", bet sestajā starta rindā būs abi "McLaren" piloti - Lendo Noriss un Daniels Rikjardo.

Savukārt divas pēdējās vietas ieņēma divi pasaules eksčempioni - vācietis Sebastians Fetels un spānis Fernando Alonso, kura spēkrats startā neizkustējās no vietas.

Sprinta sacensības tika ieviestas pagājušajā sezonā, taču atšķirībā no pagājušā gada šosezon punktus saņem astoņi labākie braucēji, nevis trīs. Sprinta sacensību ātrākais pilots tiek pie astoņiem punktiem, kamēr astotais ātrākais nopelna vienu punktu.

Piektdien abās treniņbraucienu sesijās ātrākais bija Verstapens.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 189 punktiem ir Verstapens, otrais ar 151 punktu ir Peress, bet trešo vietu ar 145 punktiem ieņem Leklērs.

Konstruktoru kausā "Red Bull" ir 340 punkti, "Ferrari" seko ar 278 punktiem, bet trešā ar 210 punktiem ir "Mercedes".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.