foto: Jānis Līgats/Latvijas futbola virslīga
Virslīgas smagsvari FK "Valmiera" un FC "Riga" spēkosies jau Latvijas kausa astotdaļfinālā
FK "Valmiera" Latvijas virslīgā uzvarējusi pēdējās 15. spēlēs, bet vienīgo zaudējumu 19 mačos piedzīvojuši tieši pret FC "Riga".
Futbols
2022. gada 29. jūnijs, 10:28

Virslīgas smagsvari FK "Valmiera" un FC "Riga" spēkosies jau Latvijas kausa astotdaļfinālā

Jauns.lv / LETA

Otrdien notikušajā izlozē noskaidrojās, ka "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālā tiksies "Riga" un "Valmiera", vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Turnīra 16 labāko komandu pulkā iepriekš vietu nodrošināja piecas "Optibet" Nākotnes līgas (ONL) komandas, kas pārvarēja divas kausa izcīņas kārtas, un viena Latvijas otrās līgas pārstāve, kas izcīnīja panākumus trīs pirmajās kārtās. Astotdaļfinālā cīņā par trofeju iesaistīsies desmit "Optibet" Virslīgas klubi.

Izlozes rezultātā četros pāros kopā nonāca Virslīgas komandas, divos pāros savā starpā spēkosies Virslīgas un ONL pārstāvji, vienā pārī gaidāms ONL klubu duelis, bet vēl vienā par vietu ceturtdaļfinālā spēkosies ONL un otrās līgas komandas.

"Auda" spēkosies ar "Daugavpili", "Salaspils" stāsies pretī "Metta" futbolistiem, bet "Liepāja" uzņems "Grobiņas SC"/LFS, kas spēlē ONL. RFS spēlēs pret Jūrmalas "Spartaks" komandu, Salaspils "Super Nova" aizvadīs maču pret "Tukums 2000"/"Telms", kamēr "Jelgava" cīnīsies pret "JDFS Alberts" un "Skanstes SK" duelēsies ar Jēkabpils SC.

Kā minēts, viens no astotdaļfināla centrālajiem mačiem būs "Optibet" Virslīgas klubu cīņa, kurā tiksies "Valmiera" un "Riga" vienības.

Astotdaļfināla spēles paredzētas 8.-10. jūlijā. Precīzi to norises laiki un vietas tiks izziņoti atsevišķi.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības. Pašreizējā trofejas glabātāja ir RFS komanda, kas pērn Valmierā finālā ar 1:0 uzveica "Liepāju".