Treneris Zvirgzdiņš izlēmis mājās atstāt Priedi, Veideri un Krastiņu
Nosauktas 12 basketbolistes Eiropas sieviešu čempionāta finālturnīram. Sastāvā nav iekļauta Ieva Krastiņa (attēlā no kreisās).
Basketbols
2015. gada 6. jūnijs, 10:40

Treneris Zvirgzdiņš izlēmis mājās atstāt Priedi, Veideri un Krastiņu

Jauns.lv

No 15 kandidātēm Rūta Veidere, Liene Priede un Ieva Krastiņa nedosies uz Eiropas čempionātu (EČ) basketbolā, kas sāksies nākamajā nedēļā, liecina Latvijas Basketbola savienības informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Komandas galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš pēc pēdējās pārbaudes spēles piektdien Sēderteljē pret Zviedriju nosauca tās 12 spēlētājas, kuras būs komandā un otrdien dosies uz Ungāriju, lai gan sastāva izvēlēšana nav bijis viegls uzdevums.

Vislielākā pieredze ir komandas kapteinei Guntai Baško-Melnbārdei, kurai šis būs jau sestais finālturnīrs. Komandā iekļautas piecas debitantes. Grupas turnīrā Sombateli Latvijas komanda no 11. līdz 14.jūnijam spēļu secībā tiksies ar Serbijas (ceturtdien, 17.30), Horvātijas (piektdien, 17.30), Lielbritānijas (sestdien, 17.30) un Krievijas (svētdien, 20) izlasēm. Visas spēles translēs TV6. Trīs labākās vienības turpinās cīņu par medaļām un ceļazīmēm uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

''Treneru kolektīvam izšķirošo lēmumu pieņemt nebija viegli, jo katrai spēlētājai bija gan plusi, gan mīnusi. Ņēmām vērā gan pašreizējo sportisko formu un sniegumu pārbaudes spēlēs, gan iederību komandas spēles modelī un spēju izpildīt konkrētus uzdevumus, gan arī auguma parametrus. Visus argumentus saliekot kopā nolēmām no 15 kandidātēm šoreiz sastāvā neiekļaut Ievu Krastiņu, Lieni Priedi un Rūtu Veideri,'' izvēli komentēja Zvirgzdiņš.

Līdz izbraukšanai uz Ungāriju, svētdien būs divi treniņi jau tikai 12 spēlētāju sastāvā, pirmdien – viens.

Latvijas izlase, gatavojoties EČ finālturnīram, aizvadīja 12 pārbaudes spēles, izcīnot piecas uzvaras un piedzīvojot septiņus zaudējumus. Vispirms Latvija viesos trīs spēlēs tikās ar Grieķiju, kad uzvarēja ar 56:52, zaudēja ar 65:66 pagarinājumā un ar 65:78. Savās mājās Latvija ar 76:61 uzvarēja Baltkrieviju, pēc tam ar 94:67 uzvarēja un ar 63:67 zaudēja Ķīnai. Turnīrā Karlovivaros Latvija ar 64:61 pārspēja mājinieci Čehiju, ar 54:57 zaudēja Turcijai un ar 79:62 uzvarēja Slovākiju, bet trešdien savā laukumā ar 72:75 zaudēja Lietuvai.

Ceturtdien un piektdien Latvijas izlase zaudēja Zviedrijai ar 66:75 un bez vadošajām spēlētājām - ar 66:70.

Latvijas sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionātā:

Zane Eglīte ("RSU/Merks"), Anete Jēkabsone-Žogota (Kurskas "Dinamo", Krievija), Gunta Baško-Melnbārde ("Basket Landes", Francija), Kitija Laksa ("TTT Rīga"), Kate Aizsila ("RTU/Merks"), Dita Liepkalne ("Bembibre", Spānija), Dita Rozenberga ("San Salvatore", Itālija), Anete Šteinberga ("Castors Brain", Beļģija), Kristīne Vītola ("Mann-Filter", Spānija), Aija Putniņa ("San Martino", Itālija), Ieva Kūlīte, Zenta Meļņika (abas "TTT Rīga")

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA