1dienas
21stundas
40minūtes
21sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kaspars Gorkšs ar nepacietību gaida spēli "pie pilnām tribīnēm" - pret Nīderlandi
Biļetes uz gaidāmo maču jau izpārdotas. Gorkšs priecāsies spēlēt pilnā stadionā.
Futbols

Kaspars Gorkšs ar nepacietību gaida spēli "pie pilnām tribīnēm" - pret Nīderlandi

Jauns.lv

Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, pirms piektdien, 12.jūnijā, gaidāmās Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēles pret Nīderlandes valstsvienību, ceturtdien preses konferencē žurnālistiem atzina, ka vienmēr ir patīkami spēlēt, ja stadionā ir pilnas tribīnes ar līdzjutējiem.

Kaspars Gorkšs ar nepacietību gaida spēli "pie pil...

Gorkšs izteica cerību, ka "Skonto" stadiona tribīnes piektdienas vakarā būs pilnas, un tajās lielākā daļa būs Latvijas izlases atbalstītāji. "Vienmēr patīkami spēlēt pie pilnām tribīnēm, un vēl patīkamāk, ja tajās lielākā daļa ir mūsu atbalstītāji. Cik noprotu, tad piektdien tieši tā arī būs, tāpēc nevaru sagaidīt spēli," optimistisks bija Latvijas izlases aizsargs.

Līdzīgi kā Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars, arī Gorkšs atzina, ka komandā netiek spriests par to, kādi spēlētāji būs vai nebūs Nīderlandes valstsvienības sastāvā. "Nīderlandei tāpat netrūkst augstas klases futbolistu, tāpēc nevaru teikt, ka, spēlējot Arjenam Robenam, mēs īpaši gatavotos viņa neitralizēšanai. Mums tāpat būs jāaptur visi pretinieki," sacīja futbolists.

Gorkšs atzina, ka viņš ir gatvs interesantai un aizraujošai cīņai. Lai gan viņam sezona Grieķijas klubā "Ergotelis" beidzās maijā, aizsargs cīņai ar Nīderlandi ir sagatavojies labi.

"Man kā profesionālam futbolistam un sportistam ir uzdevums uzturēt sevi labā formā, it īpaši zinot, ka gaidāma spēle. Uzreiz pēc sezonas klubā sazinājos ar treneriem, izstrādājām sagatavošanās plānu, kuru esmu izpildījis pēc labākās sirdsapziņas. Šobrīd man pietrūkst spēļu prakse, taču pārējā ziņā esmu pilnībā gatavs," uzsvēra Gorkšs.

Nīderlandes izlases uzbrucējus Robinu van Persiju un Klāsu Janu Huntelāru, kuri ir savas valstsvienības visu laiku labākie vārtu guvēji attiecīgi ar 49 un 41 precīzu sitienu, Gorkšs nosauca par augstākās klases spēlētājiem, pret kuriem nav viegli cīnīties. "Viņi ir gara auguma futbolisti, taču tas nav viņu galvenais trumpis. Man kā aizsargam tas būs papildu izaicinājums spēlēt pret šādiem futbolistiem," sacīja Latvijas komandas kapteinis.

Gorkšs atzina, ka pirms spēles noteikti jūtams neliels satraukums, taču tas esot tikai pašsaprotami. "Man neliela manrāža bija pat nākot uz šo preses konferenci, un arī pirms spēles nervi noteikti būs jūtami. Ja tā nebūtu, tad es nejustos labi," atzina 33 gadus vecais futbolists, kurš Latvijas izlases rindās aizvadījis 68 spēles un guvis piecus vārtus.

"Treniņos satraukumu gan nevarēja just. Arī jaunajiem puišiem nervozitāti nemanīju. Taču iespējams, ka pirms spēles tā varētu parādīties," piebilda Gorkšs.

Latvijas izlase ceturtdien aizvada treniņu "Skonto" stadionā, taču EČ kvalifikācijas turnīra spēle pret Nīderlandi turpat notiks piektdien, 12.jūnijā, plkst. 21.45.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pēc piecām spēlēm A grupā ar trim punktiem ieņem 5.vietu, ar vienu punktu pēdējā ir Kazahstāna, pieci punkti ir Turcijai, septiņi Nīderlandei, 12 punkti Islandei, bet 13 punkti Čehijai.

Pērn rudenī kvalifikācijas sākumā Latvijas izlase viesos spēlēja neizšķirti 0:0 pret Kazahstānu, mājās zaudēja Islandei ar 0:3, cīnījās neizšķirti savā laukumā 1:1 pret Turciju un cieta sakāvi izbraukumā 0:6 pret Nīderlandi, taču šogad martā valstsvienība nospēlēja neizšķirti 1:1 pret Čehiju.

EČ kvalifikācijas turnīrā 53 komandas sadalītas deviņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas un labākā trešās vietas ieguvēja kvalificēsies EČ finālturnīram, savukārt pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēlēs izslēgšanas mačos.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts spēlei pret Nīderlandi:

Vārtsargi - Aleksandrs Koliņko (Kaļiņingradas "Baltika", Krievija), Pāvels Šteinbors (Zabržes "Gornik", Polija), Andris Vaņins ("Sion", Šveice)

Aizsargi - Kaspars Gorkšs ("Ergotelis", Grieķija), Vitālijs Jagodinskis (Užgorodas "Hoverla", Ukraina), Vladislavs Gabovs (Saratovas "Sokol", Krievija), Gints Freimanis (FK "Jelgava"), Vitālijs Maksimenko (VVV Venlo, Nīderlande), Alans Siņeļņikovs (FK "Ventspils"), Kaspars Dubra (Borispoles BATE, Baltkrievija)

Pussargi - Artis Lazdiņš (FK "Jelgava"), Jānis Ikaunieks (FC "Metz", Francija), Artūrs Zjuzins (Kaļiņingradas "Baltika", Krievija), Daniils Ulimbaševs (Jūrmalas "Spartaks"), Igors Tarasovs (Bjalistokas "Jagiellonia", Polija), Oļegs Laizāns (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Aleksandrs Fertovs (Kielces "Korona", Polija), Aleksejs Višņakovs (Rīgas "Skonto"), Jurijs Žigajevs (FK "Ventspils")

Uzbrucēji - Valērijs Šabala ("Jablonec", Čehija), Eduards Višņakovs (Hožuvas "Ruch", Polija), Deniss Rakels (Krakovas "Cracovia", Polija), Artūrs Karašausks (Rīgas "Skonto")

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA