foto: LETA
Balinskim vārti un rezultatīva piespēle Čehijas hokeja čempionātā; Zabusovam izšķirošais pēcspēles metiens
Uvis Jānis Balinskis
Hokejs
2022. gada 20. februāris, 19:09

Balinskim vārti un rezultatīva piespēle Čehijas hokeja čempionātā; Zabusovam izšķirošais pēcspēles metiens

Jauns.lv / LETA

Latvijas aizsargs Uvis Jānis Balinskis svētdien Čehijas hokeja ekstralīgas spēlē guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja, sekmējot Litvīnovas "Verva" panākumu savā laukumā, bet uzbrucējs Patriks Zabusovs viņa un aizsarga Roberta Mamčica Zlīnas "PSG Berani" panāca uzvara, realizējot pēcspēles metienu.

Balinska pārstāvētā Litvīnovas "Verva" savā laukumā ar 3:1 (0:1, 2:0, 1:0) apspēlēja Māra Bičevska pārstāvēto "Mlada Boleslav".

Balinskis 30.minūtē rezultatīvi piespēlēja komandas pirmo vārtu guvumā, kad ar precīzu metienu izcēlās Patriks Zdrāhals (1:1), bet pats 55.minūtē vairākumā guva komandas trešos vārtus.

Balinskis 23 minūtēs un 53 sekundēs laukumā arī divreiz meta pa vārtiem un sakrāja +/- rādītāju +1.

Bičevskis pretinieku rindās deviņu minūšu un četru sekunžu laikā trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja sešos no desmit iemetieniem.

Uzbrucēja Patrika Zabusova un aizsarga Roberta Mamčica Zlīnas "PSG Berani" mājās pēcspēles metienos ar 3:2 (0:1, 2:1, 0:0, 0:0, 1:0) pieveica "Olomouc".

Zabusovs kā vienīgais no desmit hokejistiem pārspēja vārtsargu pēcspēles metienu sērijā, mājiniekiem svinot uzvaru pēc piektās metienu sērijas.

Uzbrucējs 17 minūtēs un 49 sekundēs laukumā arī vienreiz meta pa vārtiem, zaudēja vienīgajā iemetienā un maču beidza ar +/- rādītāju -1.

Mamčics nebija iekļauts pieteikumā.

Turnīra tabulā Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Pilzenes "Škoda" ar 83 izcīnītiem punktiem 49 spēlēs ieņem ceturto vietu. Par vienu pozīciju zemāk ir Kristofera Binduļa pārstāvētā Česke Budejovices "Motor" ar 79 punktiem 48 mačos, bet Māra Bičevska "Mlada Boleslav" ar izcīnītiem 68 punktiem 50 cīņās ir desmitā. Uvja Jāņa Balinska pārstāvētā Litvīnovas "Verva" ieņem 13.vietu ar 59 punktiem 49 dueļos, bet Patrika Zabusova un aizsarga Roberta Mamčica "PSG Berani" ar 42 punktiem 50 spēlēs atrodas pēdējā vietā 15 komandu konkurencē.