foto: ZUMAPRESS.com
Pašbraucošais auto Tokijā notriec vājredzīgu Japānas cerību paralimpiskajās spēlēs
"Toyota" pašbraucošais auto "e-Palette".
Citi sporta veidi
2021. gada 1. septembris, 06:30

Pašbraucošais auto Tokijā notriec vājredzīgu Japānas cerību paralimpiskajās spēlēs

Jauns.lv

“Toyota” pašbraucošo automašīnu “e-Palette” izmantošana olimpiskajā ciematā tika pārtraukta pēc tam, kad tā notriekusi vājredzīgo Japānas paralimpisko džudo zvaigzni Aramitsu Kitazono.

Sadursme notikusi aizvadītajā nedēļā, kad Kitazono izmantojis gājēju pāreju paralimpiskajā ciematā Tokijā. Viņš bija spiests izstāties no sestdienas džudo sacensībām svara kategorijā līdz 81 kilogramam, taču paralimpietis neguva nopietnus savainojumus. Paredzams, ka viņam būs nepieciešamas divas nedēļas, lai pilnībā atgūtos.

Japānas Paralimpiskās komitejas viceprezidents sacīja, ka sportists no sacensībām atteicies, balstoties uz mediķu padomu un piebilda, ka, iespējams, viņam bijis smadzeņu satricinājums.

“Toyota” izpilddirektors Akio Tojoda atvainojās par pārmērīgo uzticību autonomajam spēkratam un paziņoja, ka to izmantošana tiek apturēta.

Bildē redzams paralimpietis Aramitsu Kitazono ar savu meitu Saki.

Sākotnēji Kitazano, kurš pēc incidenta bija apjucis, nebija pārliecināts, vai spēkrats tiešām ir viņam uzbraucis virsū, arī mediķi nespēja noteikt, vai traumas radušās sadursmes rezultātā, vai arī tādēļ, ka sportists esot nokritis.

“Toyota” oficiālā ziņojumā sadursme tika apstiprināta: "Transportlīdzekļa sensors konstatēja gājēju pāreju un iedarbināja automātiskās bremzes, avārijas bremzes iedarbināja arī operators. Tomēr transportlīdzeklis un gājējs nonāca saskarsmē pirms tas pilnībā apstājās.”

Policija ir uzsākusi incidenta izmeklēšanu.

Poļu sporta žurnālists, blogeris un "YouTube" satura autors Mihals Pols mikroblogošanas vietnē "Twitter" ievietoja ierakstu pēc šī notikuma, kurā redzams, kā nakts vidū darbinieks kontrolē satiksmi. 

Ierakstā teikts: "Ja jūs dažkārt zaudējat ticību sava darba nozīmei, tad aizdomājaties par cilvēku, kurš 1:00 regulē satiksmi tukšā olimpiskajā ciematā, kur ar ātrumu 10 km stundā kursē tikai elektriskie autobusi un uz ceļiem nav neviena, kas varētu šķērsot ielu."