foto: Paula Čurkste/LETA
"Riga" iekļūst "Ghetto Basket Riga" 3x3 basketbola turnīra pusfinālā
"Riga" šajā turnīrā pārstāv olimpiskie čempioni Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars, bet savainojumu ārstējošo Edgaru Krūmiņu aizvieto komandas piektais dalībnieks Artūrs Strēlnieks.
Basketbols
2021. gada 25. augusts, 20:08

"Riga" iekļūst "Ghetto Basket Riga" 3x3 basketbola turnīra pusfinālā

Jauns.lv / LETA

Latvijas komanda "Riga" trešdien Rīgā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres "Challenger" turnīrā "Ghetto Basket Riga" ceturtdaļfinālā uzvarēja pagarinājumā, turpinot cīņu par medaļām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Riga" šajā turnīrā pārstāv olimpiskie čempioni Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars, bet savainojumu ārstējošo Edgaru Krūmiņu aizvieto komandas piektais dalībnieks Artūrs Strēlnieks.

foto: Paula Čurkste/LETA
Edgars Krūmiņš, kurš patlaban ārstē savainojumu, atbalstīja savu komandu no skatītāju rindām.

Ar pirmo numuru izliktā "Riga" ceturtdaļfinālā pagarinājumā ar 20:18 pārspēja Serbijas vienību "Ub", kas Rīgā izsēta ar trešo numuru.

Pirmo punktu guva serbi, uz ko ar punktu atbildēja Miezis, vēl vienu pievienojot Lasmanim, bet pēc Mieža piespēles no groza apakšas bez pretestības 3:1 panāca Strēlnieks.

Nevienai no komandām nesekmējoties ar tālmetieniem, Lasmanis ar triecienu no augšas panāca 4:2.

Pirmo tālmetienu trāpīja viesi - Deejans Majstorovičs, taču uz to tūlīt atbildēja Miezis - 7:4. Vēl pēc brīža tālmetienu trāpīja arī Lasmanis - 9:4. Arī uz to viesi trāpīja "divīti", izceļoties Marko Brankovičam - 9:6.

Nedaudz vairāk nekā trīs minūtes pirms spēles beigām jau septīto piezīmi komandai nopelnīja Strēlnieks, bet no diviem soda metieniem Milošs Milovanovičs realizēja vien pirmo - 13:10 "Riga" labā.

Piezīmju dēļ atslābstot "Riga" aizsardzības žņaugiem, viesi pietuvojās līdz viena - divu punktu deficītam.

Miezis gan guva grozu pēc atlēkušās bumbas izcīnīšanas, taču kļūdījās taktiski, jo serbiem vēl atlika iespēja vienam uzbrukumam, ko nekavējoties ar tālmetienu izmantoja Milovanovičs - 18:18.

Pagarinājumā pirmais uzbrukums bija Latvijas basketbolistu rīcībā. Uzbrukums nepadevās, kā iecerēts, taču Čavars pacīnījās par bumbu, un Lasmanis trāpīja divu punktu metienu uzbrukuma laika beigās - 20:18.

Rezultatīvākais "Riga" rindās "Daugavas" sporta namā ar astoņiem punktiem un četrām atlēkušajām bumbām bija Lasmanis. Seši punkti , četras atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles Mieža kontā, bet pa trim punktiem un piecām atlēkušajām bumbām Strēlnieka un Čavara kontā.

Pretinieku rindās deviņus punktus guva Majstorovičs, piecus - Milovanovičs.

"Riga" pusfinālā tiksies ar Lietuvas "Šakiai" (2.), kas ar 19:17 pieveica "Princeton" (5.) no ASV.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Otrā pusfinālā kaimiņu cīņā tiksies Beļģijas "Antwerp" (6.), kas ceturtdaļfinālā ar 16:9 pieveica Lietuvas "Raudondvaris", un "Amsterdam" (4.) no Nīderlandes, kas ar 12:10 pagarinājumā pieveica Vācijas "Dusseldorf".

Jau ziņots, ka "Riga" otrdien grupā ar 21:20 pieveica "Raudondvaris" no Lietuvas, ar 18:19 zaudēja Krievijas Basketbola federācijas (RFB) vienībai "Runa", grupā ieņēma otro vietu un kvalificējās izslēgšanas turnīra spēlēm.

"Ub" uzvarēja savā grupā pēc panākumiem ar 21:11 pār Igaunijas "Reval" un ar 21:17 pār "Antwerp".

Līstot lietum, trešdienas spēles tika aizvadītas "Daugavas" sporta namā.

Trešdien pusfināli sāksies plkst.19.25, bet finālspēle būs plkst.20.45. Starp izslēgšanas turnīra kārtām norisināsies arī "slam dunk" konkurss.

Grīziņkalnā "Challenger" raudzes turnīrā 16 komandas uzsāka cīņu par divām ceļazīmēm uz Abū Dabī "Masters" turnīru. Labākie četri kvarteti sadalīs 25 000 eiro lielo prēmiju fondu.

Turnīrā piedalījās arī Latvijas U-23 izlase, kas turnīros startē ar nosaukumu "Grīziņkalns" (Andris Epners, Rendijs Feikners, Ivars Rihards Žvīgurs un Edgars Lācis), un Latvijas otrā izlase jeb "Jelgava" vienība, kuras sastāvā bija Armands Ginters, Roberts Pāže, Armands Seņkāns un Mārtiņš Šteinbergs.

Pamatturnīra D grupas spēlēs "Grīziņkalns", kas turnīrā piedalījās ar 16.numuru, ar 11:18 piekāpās "Amsterdam" no Nīderlandes un ar 15:21 piekāpās ASV komandai "Princeton", izslēgšanas spēlēs neiekļūstot.

Tikmēr kvalifikāciju neizdevās pārvarēt "Jelgavas" vienībai. "Jelgava", kas kvalifikācijas turnīrā bija izsēta ar devīto numuru, pirmajā spēlē ar 21:16 pieveica Slovākijas komandu "Bojnice" (15.), bet cīņā par vietu pamatturnīrā ar 11:15 piedzīvoja zaudējumu pret Krievijas komandu "Runa" (10.).

Sastāvs turnīrā ir gana spēcīgs, jo FIBA Pasaules klubu komandu labāko trīsdesmitniekā ir "Ub" (Serbija), "Šakiai Gulbele" (Lietuva), "Princeton" (ASV), "Antwerp" (Beļģija) un "Raudondvaris Tauras" (Lietuva).

Beļģijas izlases bāzes komandas "Antwerp" sastāvā spēlē trīs Tokijas spēļu dalībnieki - Tibo Fervorts, Niks Seliss un Rafaels Bogārtss, bronzas medaļu Serbijas izlases sastāvā ieguva Dejans Majstorovičs ("Ub"), bet Tokijā bija arī Nīderlandes 3×3 basketbolists Dimeo van der Horsts ("Amsterdam Talent&Pro").

Pasaules tūres 3x3 basketbolā "Challenger" turnīra "Ghetto Basket Rīga" pirmā diena

Otrdien un trešdien Grīziņkalnā "Challenger" raudzes turnīrā 16 komandas cīnās par divām ceļazīmēm uz Abū Dabī "Masters" turnīru.

gallery icon
40

Latvija 3x3 basketbolā izcīna vēsturisku zelta medaļu: emocijas pēc spēles un apbalvošana

Tokijas olimpiskajās spēlēs parādījās jauns basketbola paveids – 3x3 basketbols, kurā ar milzu panākumiem piedalījās arī Latvijas vīriešu valstsvienība (Nauris ...

gallery icon
25