foto: Zumapress/Scanpix
VIDEO: ne tikai Gailītis ir ļoti nikns uz saviem basketbolistiem... Rolandu Šmitu pamatīgi nobar Jasikēvičs
Šarūns Jasikēvičs (pa labi) ir ļoti prasīgs pret saviem padotajiem, arī Rolandu Šmitu.
Basketbols
2021. gada 31. marts, 17:45

VIDEO: ne tikai Gailītis ir ļoti nikns uz saviem basketbolistiem... Rolandu Šmitu pamatīgi nobar Jasikēvičs

Jauns.lv

Pirms dažām nedēļām internetā milzu popularitāti guva viens minūtes pārtraukums FIBA Čempionu līgas mačā starp Latvijas spēcīgāko komandu “VEF Rīga” un Aleksandrovacas “Igokea” no Bosnijas un Hercegovinas, tagad tam parādījies jauns konkurents, turklāt vēl augstākas raudzes basketbolā.

9. marta spēlē “vefiņa” galvenais treneris Jānis Gailītis līdz galam nebija padomājis, kā viņa vadītais minūtes pārtraukums izskatās un izklausās televīzijas ekrānos, kad sporta arēnās ir praktiski kapa klusums. Vēlāk Gailītis piebilda, ka tā ir tikai viņa un viņa padoto darīšana, kā tiek vadītas spēles. Jāteic, ka trenera skarbā un sulīgā leksika pamatīgi sapurināja komandu, kas pēc ļoti blāvā sākuma, ātri vien atguva spēles pavedienu, vēlāk gan krietni novājinātā “VEF Rīga” cieta visai likumsakarīgu un pārliecinoši neveiksmi pret vienu no Balkānu reģiona spēcīgākajām komandām. Tāpat individuāli gana veiksmīgu spēli aizvadīja īpašu kritiku saņēmušais amerikānis ar Puertoriko pasi Aizeja Pinjero.

Tagad līdzīgā situācijā nokļuva Eiropas prestižāko klubu basketbola sacensību ULEB Eirolīgas līdervienības “Barcelona” uzbrucējs Rolands Šmits, ar kura sniegumu otrdienas spēlē pret Telavivas “Maccabi Playatica” pagalam nebija apmierināts slavenais lietuviešu speciālists Šarūns Jasikēvičs.

“Barcelona” trenera emocijas augļus līdz galam nenesa, jo viesos tika piedzīvota neveiksme ar 94:99. Šmits šajā spēlē laukumā pavadīja 14 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā guva sešus punktus un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu.

Basketbolists grozā raidīja divus no četriem divpunktu metieniem, kā arī realizēja abus “sodiņus”. Viņš arī nopelnīja trīs personīgās piezīmes, pretiniekus izprovocēja uz diviem noteikumu pārkāpumiem un spēli noslēdza ar trim efektivitātes koeficienta punktiem. Rezultatīvākais Spānijas komandā ar 23 punktiem un desmit bumbām zem groziem bija Nikola Mirotičs, bet Telavivas klubā ar 24 punktiem un astoņiem atlēkušajām bumbām izcēlās Ante Žižičs.

“Barcelona” 23 uzvarām 32 spēlēs ieņem pirmo vietu turnīra tabulā un jau ir nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs. Telavivas komanda ar 13 panākumiem 30 spēlēs ierindojas 13.pozīcijā.
Citā spēlē Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas “TD Systems Baskonia” viesos ar 97:82 (25:21, 24:20, 23:18, 25:23) uzvarēja Atēnu “Panathinaikos Opap”. Kurucs nospēlēja vienu minūti un 28 sekundes, kuru laikā neprecīzi izpildīja divpunktu metienu un spēli noslēdza ar negatīvu efektivitātes koeficientu -1.

Vitorijas kluba uzvaru ar 25 punktiem kaldināja lietuvietis Roks Giedraitis, bet pa 22 punktiem iemeta Zorans Dragičs un Ahils Polonara, kuram arī 11 bumbas zem groziem. "Panathinaikos Opap" komandā 22 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Konstantīnam Mitoglu.

Spānijas klubs ar 18 uzvarām 32 spēlēs ieņem septīto vietu, bet Atēnu klubs ar desmit panākumiem 30 mačos ierindojas 16. pozīcijā.

Tikmēr Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Maskavas CSKA viesos ar 86:74 (22:18, 26:24, 15:15, 23:17) pārspēja Sanktpēterburgas “Zeņit”.

CSKA šajā mačā nepalīdzēja Maiks Džeimss, kurš dienu iepriekš uz nenoteiktu laiku tika izslēgts no sastāva, bet pēcspēles preses konferencē galvenais treneris Dimitris Itudis lika noprast, ka ar savu līderi Džeimsu CSKA šosezon vairs nerēķinās. Noprotams, ka pie vainas esot basketbolista attieksme pret komandas biedriem un klubu.

Strēlnieks laukumā pavadīja 17 minūtes un 14 sekundes, punktus neguva, bet izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja. Viņam arī trīs personīgās piezīmes un viens efektivitātes koeficienta punkts.

Rezultatīvākais CSKA komandā ar 21 punktu bija Johanness Foigtmans, bet vēl 14 punktus un piecas atlēkušās bumbas pievienoja Tornike Šengelija. “Zeņit” rindās 24 punkti Billijam Beironam.

CSKA ar 21 panākumu 31 spēlē ieņem otro vietu, kamēr “Zeņit” ar 17 uzvarām ir desmitā.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs. Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.