foto: LETA
Daugaviņš noslēdzis karjeras rezultatīvāko KHL sezonu
Kaspars Daugaviņš
Hokejs
2021. gada 27. februāris, 19:00

Daugaviņš noslēdzis karjeras rezultatīvāko KHL sezonu

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokejists Kaspars Daugaviņš sestdien 2020./21.gada Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu, kas viņam bija rezultatīvākā karjerā, noslēdza ar realizētu "bullīti" un uzvaru.

Daugaviņa pārstāvētā Maskavas apgabala "Vitjaz" viesos ar 5:3 (0:2, 2:1, 3:0) uzvarēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Spartak".

Latvijas izlases hokejists nepilnas trīs minūtes līdz pamatlaika beigām ieguva iespēju mest "bullīti", kas uzbrucējam padevās nekļūdīgi. Viņš šajā spēlē laukumā pavadīja 20 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā piecreiz meta pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes par pretinieka turēšanu, bloķēja vienu metienu un uzvarēja vienā no trim iemetieniem.

Daugaviņš šosezon 58 spēlēs izcēlās ar 17 vārtiem un 32 rezultatīvām piespēlēm. Viņš šosezon kļuva par pirmo Latvijas hokejistu, kuram regulārajā sezonā izdevies iekrāt vairāk par 44 punktiem. Iepriekš to bija paveikuši Lauris Dārziņš un Miķelis Rēdlihs.

Abas komandas turnīra tabulā atrodas viena otrai blakus. "Spartak" ar 63 punktiem 60 spēlēs kā pēdējā no Rietumu konferences nodrošināja sev vietu izslēgšanas spēlēs, bet pozīciju zemāk ar 59 punktiem ierindojās "Vitjaz".

Jau ziņots, ka "Vitjaz" līdzjutēji Daugaviņu atzinuši par sezonas labāko spēlētāju komandā.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 23 komandas - 11 Rietumu un 12 Austrumu konferencēs. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 60 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.