Basketbols
2021. gada 21. februāris, 10:46

Dāvim Bertānam divi tālmetieni mača beigu daļā, "Wizards" uzvar ceturtajā spēlē pēc kārtas

LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva sešus punktus, visus no tiem ceturtajā ceturtdaļā, palīdzot Vašingtonas "Wizards" komandai izcīnīt uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Wizards" viesos ar rezultātu 118:111 (31:43, 30:12, 28:37, 29:19) bija pārāka pār Portlendas "Trail Blazers".

Vašingtonas komanda izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas un pārtrauca pretiniekiem sešu panākumu sēriju.

Bertāns pirms trim dienām aizvadīja karjeras labāko spēli, kurā guva 35 punktus un realizēja deviņus tālmetienus. Sestdien viņam viņam bija krietni pieticīgāks mačs, toties latvietis ceturtajā ceturtdaļā realizēja divus svarīgus tālmetienus, vispirms sestajā minūtē panākot 100:96, bet vēlāk nepilnas divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām nodrošinot 110:101.

Rūjienietis šajā mačā laukumā pavadīja 33 minūtes un 51 sekundi, groza raidot divus no astoņiem tālmetieniem un nerealizējot savu vienīgo divpunktu metienu.

Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. "Wizards" ar latvieti laukumā iemeta par 11 punktiem vairāk, nekā ielaida, kas bija dalīts otrs labākais rādītājs komandā.

Vašingtonas vienībā ar 27 punktiem, 13 rezultatīvām piespēlēm un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Rasels Vestbruks, 37 punktus guva Bredlijs Bīls, 17 punkti bija Rui Hačimuram, bet desmit punkti un 11 atlēkušās bumbas - Robinam Lopesam.

"Wizards" galvenais treneris Skots Brukss pēc mača atzina, ka Vestbruks pakāpeniski ir iejuties komandā.

"Viņam priekšā vēl daudz tādu spēļu, kā šī. Viņam ir čempiona raksturs - gatavojoties spēlēm un runājot ar komandas biedriem, viņš palīdz tiem. Viņa balss bija labi dzirdama ceturtajā ceturtdaļā. Tas ir tas, ko tu sagaidi no līderiem," stāstīja Brukss.

Pretiniekiem 35 punktus guva un 12 reizes rezultatīvi piespēlēja Damjans Lilards, kurš realizēja desmit no 13 metieniem no spēlēs. Ar 19 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām atzīmējās Eness Kanters, bet 11+11 šajos statistikas rādītājos iekrāja Roberts Kovingtons.

"Wizards" ar desmit uzvarām 27 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferencē, bet "Trail Blazers" ar 18 panākumiem 29 cīņās ir piektā Rietumos.

Bertāna pārstāvētā komanda turpinās izbraukumu pie Rietumu konferences komandām, pirmdien spēkojoties ar čempioni Losandželosas "Lakers".

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās