foto: LETA
Skudra: nemetot vārtus, ar tādu aizsardzību kā mums uzvarēt nevar
Hokejs
2021. gada 9. janvāris, 20:45

Skudra: nemetot vārtus, ar tādu aizsardzību kā mums uzvarēt nevar

Jauns.lv / LETA

Ar tik "vieglu" aizsardzību, kāda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) zaudējumā sestdien bija Rīgas "Dinamo", uzvarēt nevar bez iemestiem vārtiem, pēcspēles preses konferencē zaudējuma iemeslus atklāja "Dinamo" vienības galvenais treneris Pēteris Skudra.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" savā laukumā piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv" ar 1:4 (1:2, 0:2, 0:0).

Rīdziniekiem vienīgos vārtus guva Lauris Dārziņš.

"Pēc 1:0 mums bija labi vārtu gūšanas momenti pirmajā trešdaļā. Neiemetām otro un pēc tam paši ielaidām divus nevajadzīgus vieglus "golus", tādus bērnu "golus," uz izšķirošajiem brīžiem spēlē norādīja Skudra.

Viņš stāsta, ka uz otro periodu komanda izgāja labi noskaņota, bet atkal neizdevās iemest vārtus. Un tādā gadījumā vinnēt ir grūti, bilda treneris.

"Ja paskatās, cik daudz vārtu momentu mēs izveidojām otrajā trešdaļā, bet neiemetām, kamēr pretinieki divreiz ieslidoja mūsu zonā un iemeta divas ripas," par izdevību realizāciju saka Skudra, piebilstot, ka aizsardzība arī varēja būt labāka. Ar tādu aizsardzību "Dinamo" uzvar tad, kad met vārtus - kā pret Maskavas "Dinamo" un "Spartak".

Arī aizsargs Ernests Ošenieks norādīja, ka zaudēja komanda pēc pāris muļķīgām kļūdām aizsardzībā.

Komandā pietiek savainoto, kas dod papildu iespēju Ošeniekam iekrāt spēļu pieredzi līgā. Par to hokejists pateicās treneriem, ka ir sastāvā jau no sezonas sākuma un joprojām spēlē.

"Bija labs mačs," pēc spēles teica viesu komandas treneris Andrejs Skabelka, kurš piebilda, ka tikai ceturtajā sezonas spēlē bez skatītājiem viņa komandai ir izdevies uzvarēt.

""Dinamo" ir agresīva komanda, kas daudz spēlē ar spēka spiedienu. Tomēr izveidojām pietiekami vārtu gūšanas momentus un tos realizējām" uz savu izdevību izmantošanu uzmanību vērsa baltkrievu speciālists.

Rīgas klubs ar 21 punktu 42 spēlēs joprojām ieņem pēdējo vietu līgā, kamēr "Lokomotiv" ar 62 punktiem 43 mačos atrodas trešajā pozīcijā Rietumu grupā.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu grupā un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.