foto: CAMERA PRESS/Crispin Thruston / Sporting Pict / Vida Press
Jaunumi Mihaēla Šūmahera dzīvē: viņam tagad ir ļoti svarīga nodarbe
Mihaēls Šūmahers cītīgi seko Mika ceļam uz F-1.
Citi sporta veidi
2020. gada 19. novembris, 15:52

Jaunumi Mihaēla Šūmahera dzīvē: viņam tagad ir ļoti svarīga nodarbe

Jauns.lv

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods, kurš savulaik bija "Ferrari" Pirmās formulas (F-1) komandas vadītājs, ir viens no retajiem cilvēkiem, kurš tiek ielaists autosporta leģendas Mihaēla Šūmahera dzīvē. Viens no septiņkārtējā pasaules čempiona labākajiem draugiem sarunā ar “RTL France” pastāstījis par jaunumiem Mihaēla dzīvē.

Septiņkārtējā F-1 pasaules čempiona dēls Miks turpina mērķtiecīgi virzīties pretī savam un visas ģimenes sapnim – braukšanai F-1. 2018. gada F-3 čempions šosezon sekmīgi brauc F-2, kuri čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā. kas ir soli no pasaules prestižākajām formulu sacensībām. Miks no 2019. gada ir “Ferrari” akadēmijas braucējs, bet šosezon kļuvis jau par “Alfa Romeo” komandas testu pilotu.

Autosporta leģenda Mihaēls Šūmahers

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.

gallery icon
80

Kā Žans Tods atklāja “RTL France”, Mihaēls nespēj būt vienaldzīgs pret notiekošo: “Protams, ka viņš seko līdzi Mika gaitām. Miks nākamsezon jau varētu debitēt F-1, kas būs milzīgs izaicinājums. Mēs būtu ļoti laimīgi redzēt vēl vienu Šūmaheru motorsporta augstākajā līmenī.” Žans Tods jau iepriekš teicis, ka kopā ar Mihaēlu abi ir skatījušies F-1 sacensības.

Vācu medija Francijas atzara pārstāvji vēlējās uzzināt par jaunumiem paša Mihaēla dzīvē, uz ko Tods nebija pārāk runīgs: “Šis ir jautājums, ko atbildot būšu ļoti rezervēts. Es satieku Mihaēlu bieži – reizi divas mēnesī. Mana atbilde par viņa veselības stāvokli būs tāda pati kā vienmēr – viņš cīnās. Mēs varam vienīgi aizlūgt par viņu un ģimeni, lai viss kļūtu labāk.”

Miks Šūmahers F-4 sacensībās Moncā

Autosporta leģendas septiņkārtējā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempiona Mihaēla Šūmahera dēlam Mikam pagaidām vēl neizdodas pietuvināties tēva sasniegtajiem augstumiem, lai ...

gallery icon
49

Jauns.lv jau ziņoja, britu pilots Lūiss Hamiltons no "Mercedes" oktobrī atkārtoja leģendārā Mihaela Šūmahera rekordu ar 91 uzvaru F-1 posmos (tagad rekords jau ir pārspēts). Miks par šo sasniegumu Hamiltonam uzdāvinājis vienu no sava tēva autosportista ķiverēm. Tagad Hamiltons atkārtojis vēl vienu Mihaēla rekordu, kļūstot par septiņkārtējo pasaules
čempionu.

Neiroķirurgu viedoklis

Jauns.lv jau ziņoja, ka F-1 leģenda Mihaēls Šūmahers, visticamāk, atrodas veģetatīvā stāvoklī. Ir maz iespēju, ka viņš kādreiz pilnībā atlabs un dzīvos pilnvērtīgu dzīvi, norādījis neiroķirurgs Ērihs Rīderers, ziņo "The Independent".

Mirkļi no Mihaēla Šūmahera sievas Korīnas Šūmaheres dzīves

gallery icon
20

"Es domāju, ka viņš ir veģetatīvā stāvoklī, kas nozīmē to, ka ir nomodā, bet nereaģē. Viņš elpo, viņa sirds sitas. Viņš var piecelties un spert mazus solīšus ar palīdzību, bet ne vairāk. Tas ir viņa maksimums. Vai ir kāda iespēja viņu redzēt tādu, kāds viņš bija pirms negadījuma? Es tiešām tā nedomāju.”

Arī itāļu vadošais neiroķirurgs Nikola Akiari apgalvo, ka F-1 sportists mainījies līdz nepazīšanai. “Mums ir jāiztēlojas cilvēks, kas būtiski atšķiras no personas, ko redzējām trasē pirms vairākiem gadiem. Pārciestās smadzeņu traumas dēļ Šūmahera muskuļi un skeleta struktūra ir pilnībā izmainīta,” itāļu laikrakstam “Contro Copertina” paudis Akiari.  Viņš uzsvēris, ka Šūmaheru ir pat neiespējami atpazīt, viņa muskuļi ir pilnībā atrofējušies.

Jauns.lv jau ziņoja, ka pēc 2013. gada nogalē piedzīvotā kalnu slēpošanas negadījuma Mihaēls Šūmahers nonāca komā, jo ar galvu bija atsities pret akmeni. Mihaēls slēpošanas trasē bija devies kopā ar savu tolaik 14 gadus veco dēlu Miku. Slaveno autobraucēju no nāves, visticamāk, paglāba ķivere, kura bija sportistam galvā. Pēc vairāku mēnešu ārstēšanās slimnīcā Mihaēls tika pārvests uz ģimenes mājām Šveicē pie Ženēvas ezera, kur lielākoties viņš uzturas mediķu brigādes nepārtrauktā uzraudzībā.