foto: EPA/Scanpix
"Hotspur" UEFA Eiropas līgā negaidīts zaudējums Antverpenē
Totenhemas "Hotspur" piedzīvojuši negaidītu neveiksmi.
Citi sporta veidi
2020. gada 30. oktobris, 09:48

"Hotspur" UEFA Eiropas līgā negaidīts zaudējums Antverpenē

Jauns.lv / LETA

Anglijas futbola premjerlīgas klubs Totenhemas "Hotspur" ceturtdien piedzīvoja negaidītu zaudējumu UEFA Eiropas līgas pamatturnīra otrās kārtas spēlē.

Londonieši viesos ar 0:1 (0:1) atzina Beļģijas kluba "Antwerp" pārākumu.

Mājiniekiem uzvaru nodrošināja Liora Rafaelova 29.minūtē gūtie vārti. Viesi pieļāva kļūdu savā laukuma pusē, kas ļāva "Antwerp" futbolistiem iziet divatā pret vienu "Hotspur" aizsargu, un Rafaelovs pēc Dieumersi Mbokani piespēles panāca 1:0.

Otro puslaiku Anglijas klubs sāka uzreiz ar četrām maiņām, taču tas cerēto rezultātu nenesa.

Žuzē Mourinju šajā mačā deva iespēju tuvākajiem rezervistiem.

"Es vienmēr uzskatu, ka futbolisti ir pelnījuši iespēju. Viņiem ir iespēja to izmantot un prasīt vēl. Pēc šodienas spēles manas turpmākās izvēles būs vienkāršākas," pauda Mourinju.

Cits Londonas klubs "Arsenal" mājās ar 3:0 (2:0) pārspēja īru vienību "Dundalk". Londoniešiem vārtus guva Edvards Nketiā, Džozefs Villoks un Nikolā Pepē.

Citā grupā Lesteras "City" izbraukumā ar 2:1 (2:0) uzveica Atēnu AEK. Viesiem izcēlās Džeimijs Hārdijs un Hamza Čaudharijs.

Pārliecinošu uzvaru svinēja arī Itālijas klubs "AC Milan", kas mājās ar 3:0 (1:0) pieveica Prāgas "Sparta". Milāniešiem "pendeli" nerealizēja Zlatans Ibrahimovičs, toties vārtus pēc viņa piespēles guva Brahims Diass, kā arī ar precīziem sitieniem atzīmējās Rafaels Leāu un Djogu Dalots.

Cita Itālijas komanda "AS Roma" mājās nespēja uzveikt Sofijas CSKA, duelim noslēdzoties bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0), bet "Napoli" viesos ar 1:0 (0:0) uzveica Spānijas klubu Sansevstjanas "Real Sociedad". Neapoles komandā vārtus guva Mateo Politāno.

No spāņu vienībām ceturtdien pie uzvaras tika tikai "Villarreal", kas izbraukumā ar 3:1 (0:0) apspēlēja Agdamas "Qarabag". Visi četri vārti tika gūti pēc 78.minūtes, viesiem divreiz izceļoties Pako Alkaseram. Vēl "Granada" mājās spēlēja bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar Saloniku PAOK.

Ar mainīgām sekmēm ceturtdien startēja Vācijas komandas. "Hoffenheim" viesos ar 4:1 (1:0) pārspēja "Gent", bet Leverkūzenes "Bayer" izbraukumā ar 0:1 (0:0) atzina Prāgas "Slavia" pārākumu. "Bayer" no 22.minūtes spēlēja desmit futbolistu sastāvā un desmit minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Pītera Olajinka sitiena ielaida vārtus.

Vēl no Eiropas vadošo līgu komandām "Nice" mājās ar 1:0 (1:0) uzveica Beerševas "Hapoel". Cita franču komanda "Lille" mājās spēlēja neizšķirti 2:2 (0:2) ar kvalifikācijā Latvijas čempioni "Riga" apturējušo Glāzgovas "Celtic". Lillē abus vārtus pirmajā puslaikā guva rīdziniekus sarūgtinājušais Mohameds Eljunussi, bet spēles otrajā pusē laukuma saimnieki divus vārtus atguva.

Cita "Riga" pretiniece Telavivas "Maccabi" viesos ar 2:1 (0:0) uzveica "Sivasspor", savukārt "Valmieru" uzvarējušie Poznaņas "Lech" futbolisti pretinieku laukumā ar 0:1 (0:0) piekāpās Glāzgovas "Rangers".

Jau ziņots, ka Ukrainas futbola komanda Luhanskas "Zorja" ceturtdien bez Andreja Cigaņika laukumā mājās ar 1:2 (0:2) piekāpās "Braga" no Portugāles.

Fināls šosezon 26.maijā tiks aizvadīts Gdaņskā, kur titulmačam bija jānotiek jau pagājušajā sezonā, bet Covid-19 izplatības dēļ tika pārcelts uz Ķelni. Pēc gada fināls paredzēts Seviljā, bet 2023.gadā - Budapeštā.

Iepriekšējās sezonas finālā "Sevilla" no Spānijas ar 3:2 uzvarēja Milānas "Inter".