foto: PA Pictures/Scanpix
Četrkārtējs F-1 pasaules čempions Fetels no "Ferrari" pārcelsies uz "Aston Martin"
Četrkārtējais pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels.
Citi sporta veidi
2020. gada 10. septembris, 18:18

Četrkārtējs F-1 pasaules čempions Fetels no "Ferrari" pārcelsies uz "Aston Martin"

Jauns.lv

Četrkārtējais pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels paliks Pirmās formulas (F-1) apritē arī pēc tam, kad 2020.gada beigās iztecēs viņa līgums ar "Ferrari", nomainot meksikāņu braucēju Serhio Peresu jaunizveidotajā "Aston Martin" komandā, ceturtdien teikts "Racing Point" paziņojumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka 30 gadus vecais Peress trešdien paziņoja, ka viņš sezonas beigās pametīs "Racing Point".

"Man joprojām ir tik liela mīlestība pret F-1, un mana vienīgā motivācija ir sacīkstes par pirmajām vietām," "Racing Point" komandas paziņojumā ceturtdien saka Fetels, apstiprinot ilgstošās spekulācijas pirms nedēļas nogalē gaidāmās Toskānas "Grand Prix". "To darīt kopā ar "Aston Martin" būs milzīga privilēģija."

33 gadus vecais vācietis pametīs "Ferrari" bez līguma atjaunošanas pēc sešu gadu ilga perioda, kurā viņam neizdevās papildināt savu titulu kolekciju, ko viņš sakrāja ar "Red Bull" no 2010. līdz 2013.gadam.

Šķita, ka viņa iespējas palikt elites autosporta sērijā bija beigušās, taču tika ziņots, ka Peresa rīcībā ir līguma ar "Racing Point", kura termiņš ir 2022.gads, laušanas klauzula.

"Viņš ir izveidojis savu sīksta braucēja reputāciju, un mēs kopā esam izbaudījuši fantastiskus mirkļus, "par Peresu sacīja komandas direktors Otmars Safnauers.

"Ja kādreiz bija kaut mazākā iespēja kāpt uz goda pjedestāla, Čeko bija gatavs, un šie pieci pjedestāli ir dažas no labākajām dienām šīs komandas vēsturē."

Nākamsezon Peress varētu būt pievilcīgs variants "Haas" komandai, kura varētu apsvērt nomainīt Kevinu Magnusenu vai Romēnu Grožānu nākamajā sezonā, kā arī "Williams", kuru varētu atdzīvināt jauni īpašnieki.

Tikmēr Fetels jau gatavs jauniem izaicinājumiem, kamēr viņa pašreizējā komanda "Ferrari" ir vilšanās nekonkurētspējas dēļ.

"Tas man ir jauns piedzīvojums ar patiesi leģendāru automašīnu kompāniju," viņš teica. "Esmu pārsteigts par komandas sasniegtajiem rezultātiem šogad un uzskatu, ka nākotne izskatās vēl cerīgāka."

Vienības pašreizējo sezonu ir apgrūtinājušas domstarpības ar citām komandām, kuras apgalvo, ka "Racing Point" ir nokopējusi "Mercedes" bremžu kanālus.

Svētdien "Racing Point" atteicās pārsūdzēt 15 punktu atskaitījumu kopvērtējumā un 400 000 eiro naudas sodu.

Ja sankcijas netiktu piemērotas, "Racing Point" tikai par vienu punktu atpaliktu no trešajā vietā esošās "McLaren" Konstruktoru kausa kopvērtējumā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Visi Silverstonā ir satraukti par jaunajām ziņām," sacīja Safnauers. "Sebastjans ir pieredzējis čempions un nes sev līdzi uzvarētāja mentalitāti, kas atbilst mūsu pašu nākotnes ambīcijām kā "Aston Martin" F-1 komandai.

"Sestdienas vai svētdienas pēcpusdienā Fetels ir viens no labākajiem pasaulē, un es nevaru iedomāties labāku braucēju, kas varētu mūs ievest jaunā ērā. Viņam būs nozīmīga loma, nogādājot šo komandu nākamajā līmenī."

Pirms svētdienas sacīkstēm Fetels ir 53 reizes uzvarējis F-1 sacensību posmā, kas viņu ierindo trešajā vietā visu laiku labāko sarakstā, vēl 67 reizes finišējot uz goda pjedestāla un 57 reizes iegūstot "pole position".

Fetela līguma ilgumu komanda nenorāda, taču komanda ir izteikusies, ka līgums ir paredzēts 2021.gadam "un pēc tam".

Pēc kanādiešu miljardiera komandas īpašnieka Lorensa Strola ieguldījuma Lielbritānijas zīmolā nākamgad "Racing Point" mainīs nosaukumu uz "Aston Martin".