foto: HOCH ZWEI/Pool/EPA-EFE/Scanpix
Hamiltonam Silverstonas trasē karjeras septītais "pole position"
Citi sporta veidi
2020. gada 1. augusts, 23:38

Hamiltonam Silverstonas trasē karjeras septītais "pole position"

Jauns.lv / LETA

Seškārtējais Pirmās formulas (F-1) pilots Lūiss Hamiltons ("Mercedes") sestdien savā mājas trasē Silverstonā izcīnīja uzvaru kvalifikācijas sacensībās un ieguva jau septīto "pole position" savā dzimtenē.

Hamiltons savā labākajā mēģinājumā trasi izbrauca minūtē un 24,303 sekundēs.

Lielbritānijas pilotam Silverstonas trasē tas bija jau septītais "pole position", bet šosezon trešais. Karjeras laikā viņš kopumā ieguvis 91 pirmā starta vietu.

Svētdien blakus Hamiltonam stāsies viņa komandas biedrs Valteri Botass, kurš sestdien atpalika par 0,313 sekundēm. 

Otrajā starta rindā būs redzami Makss Verstapens ("Red Bull") un Šarls Leklērs ("Ferrari"), kuri līderim attiecīgi zaudēja 1,022 un 1,124 sekundes. Uzreiz aiz šī dueta stāsies Lendo Noriss ("McLaren") un Lenss Strols ("Racing Point").

Vadošo desmitnieku noslēdza vēl viens "Ferrari" pilots Sebastjans Fetels, bet 13.pozīcijā finišēja Niko Hilkenbergs ("Racing Point"), kuram pēdējā brīdī nācās aizvietot ar Covid-19 apslimušo Serhio Peresu.

Zīmīgi, ka Hamiltons otrajā kvalifikācijā vienā no pagriezieniem nesavaldīja formulu un vairākas reizes apgriezās ap savu asi. Pēc negadījuma trasē tika izkārts sarkanais karogs, jo bolīds uz trases bija izmetis grantsakmeņus.

Piektdien otrajā treniņu sesijā ātrākais bija Strols, savukārt sestdien trešajā treniņu sesijā ātrākais bija Botass.

Lielās balvas izcīņa paredzēta svētdien.

Pēc trijiem aizvadītajiem posmiem kopvērtējumā līderis ar 63 punktiem ir Hamiltons, kuram ar 58 punktiem seko Botass. 33 punkti ir Verstapenam, 26 punkti - Lendo Norisam, bet pa 22 punktiem guvuši Aleksandrs Albons un Serhio Peress, kurš F-1 debitēja 2011.gadā.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 13 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.