foto: LETA
Latvija piedalīsies pirmajā Starptautiskās Šaha federācijas tiešsaistes olimpiādē
Citi sporta veidi
2020. gada 19. jūlijs, 14:03

Latvija piedalīsies pirmajā Starptautiskās Šaha federācijas tiešsaistes olimpiādē

LETA

Pirmajā Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) tiešsaistes olimpiādē piedalīsies arī pašmāju spēlētāji, informē Latvijas Šaha federācija (LŠF).

Olimpiāde norisināsies no 2020.gada 22.jūlijam līdz 30.augustam. Tiešsaistes olimpiāde ir nacionālo komandu sacensības, kurās ir tiesības piedalīties visām FIDE dalībniecēm.

Katrā komandā būs seši spēlētāji jauktā formātā - vismaz trīs sievietes/meitenes un divi jaunie spēlētāji katrā dzimuma grupā.

Komandas var būt arī līdz sešiem rezerves spēlētājiem plus viens komandas kapteinis. Laika kontrole turnīrā būs 15 minūtes plus piecas sekundes par katru izdarīto gājienu.

Pasākums sastāv no diviem posmiem. Vispirms, līdz 23.augustam, komandas spēlēs divīzijās, bet no 27. līdz 30.augustam notiks izslēgšanas turnīrs.

Latvijas izlases sastāvs dalībai olimpiādē iekļauti Toms Kantāns, Matīss Mustaps, Dana Reizniece-Ozola, Laura Rogule, Klāvs Stabulnieks un Elizabete Limanovska, bet rezervistu statusā ir Normunds Miezis, Ritvars Reimanis, Linda Krūmiņa, Jūlija Gorožankina, Arsens Bataševs un Ramona Golsta.