foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Žagars sezonu noslēdz ar 11 punktiem un uzvaru pār Kurucu
Basketbols
2020. gada 25. jūnijs, 22:15

Žagars sezonu noslēdz ar 11 punktiem un uzvaru pār Kurucu

Jauns.lv / LETA

Ceturtdien Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) sezonas noslēguma turnīra piektajā mačā aci pret aci tikās divi talantīgi latviešu basketbolisti Artūrs Žagars un Artūrs Kurucs, kuri guva attiecīgi 11 un sešus punktus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Žagara pārstāvētā Badalonas "Joventut" A grupas spēlē ar 76:74 (16:13, 23:17, 15:21, 22:23) pārspēja Vitorijas "Kirolbet Baskonia" komandu, kuras rindās savu pirmo pilnvērtīgo ACB spēli aizvadīja Kurucs.

Jau pirms šīs spēles bija zināms, ka Vitorijas komanda nodrošinājusi otro pozīciju grupā un vietu pusfinālā, bet Badalonas basketbolisti zaudējuši cerības uz sezonas turpinājumu.

Žagars spēli sāka "Joventut" pamatpieciniekā, laukumā pavadot 25 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un abus divus soda metienus. Viņš 54 sekundes pirms finālsvilpes panāca 75:74, tādējādi gūdams uzvaras grozu.

Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva četras kļūdas, tika pie piecām piezīmēm, četriem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem un sešiem efektivitātes koeficienta punktiem. "Joventut" ar Žagaru laukumā iemeta par 11 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs komandā.

Tikmēr Kurucs ACB debitēja pagājušajā sezonā, kad bija laukumā vienā mačā, bet ceturtdien viņš aizvadīja savu pirmo pilnvērtīgo spēli Spānijas meistarsacīkstēs. Latviešu basketbolists nospēlēja 15 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu un soda metienu, kā arī vienu no diviem "trejačiem".

Viņš arī divreiz rezultatīvi piespēlēja, bloķēja vienu metienu, trīs reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja tikpat piezīmes, kā arī iekrāja astoņus efektivitātes koeficienta punktus. "Baskonia" ar Kurucu laukumā guva par deviņiem punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija otrs labākais rādītājs vienībā.

Uzvarētājiem ar 18 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Kerems Kanters, bet pretiniekiem ar tādiem pašiem statistikas rādītājiem atzīmējās Akille Polonāra.

Dienas otrajā spēlē Malagas "Unicaja" ar rezultātu 78:65 (20:13, 22:26, 19:9, 17:17) uzveica Bilbao "RetaBet" vienību. Uzvarētājiem ar 19 punktiem izcēlās Džošs Edams, bet pretiniekiem 14 punkti bija Žonatana Ruselles kontā.

Tikmēr Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits ceturtdien guva septiņus punktus Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) sezonas noslēguma turnīra piektajā mačā, viņa pārstāvētajai "Barcelona" komandai ciešot zaudējumu.

Barselonas basketbolisti A grupas mačā ar rezultātu 86:87 (17:25, 20:22, 24:14, 25:26) sīvā cīņā atzina Tenerifes "Iberostar" pārākumu.

Barselonieši jau bija nodrošinājuši uzvaru grupā, tāpēc ceturtdien deva vairāk iespēju rezervistiem. Šmits savā 25 gadu dzimšanas dienā laukumā pavadīja 19 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu un abus "sodiņus", kā arī vienu no trim tālmetieniem. 

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu, vienu reizi pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un tika pie deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem. "Barcelona" ar latvieti laukumā ielaida par septiņiem punktiem vairāk nekā iemeta.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Šmita pārstāvētajā komandā rezultatīvākais ar 20 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Brendons Deiviss, bet pretiniekiem 18 punktus iemeta Lahau Konatē. Uzvaru Tenerifes komandai atnesa Frans Gerra, kurš līdz ar pamatlaika beigām realizēja divus soda metienus.

A grupā pirmo vietu ar četrām uzvarām piecās spēlēs izcīnīja Barselonas basketbolisti, tālāk ar trim panākumiem piecās cīņās sekoja Vitorijas komanda, bet trešā ar tādu pašu bilanci un zaudējumu savstarpējā mačā bija Malagas vienība. Aiz pirmā trijnieka ar divām uzvarām bija Tenerifes un Badalonas komandas, bet piektajā vietā ar vienu panākumu palika Bilbao klubs.

B grupā pēc četrām kārtām ar trim uzvarām pirmā ir "Valencia", tālāk ar diviem panākumiem seko Andoras "MoraBanc", Madrides "Real", Burgosas "San Pablo" un Grankanārijas "Herbalife" komandas, bet vienreiz uzvaras garšu izbaudījusi Saragosas "Casademont".

Šmita komanda pusfinālā tiksies ar B grupas otrās vietas ieguvēju, bet Kuruca viena cīnīsies ar grupas uzvarētāju.

ACB sezona tika pārtraukta pēc 8.marta spēlēm un čempions tiek noskaidrots Valensijā 12 komandu miniturnīrā, kas sākās pagājušajā nedēļā.

Sezonas noslēguma izspēles formāts paredz, ka divās grupās pa sešām komandām katrā, aizvadot viena apļa turnīru, tiks noskaidrotas katras grupas labākās divas vienības. Turpinājumā 28.jūnijā būs pusfināls, bet 30.jūnijā - fināls.