foto: AFP/Scanpix
Uz Rīgas "Dinamo" pošas Dānijas un Somijas izlašu uzbrucēji
Frederiks Storms Dānijas izlases rindās piedalījies pēdējos deviņos pasaules čempionātos.
Hokejs
2020. gada 10. aprīlis, 22:34

Uz Rīgas "Dinamo" pošas Dānijas un Somijas izlašu uzbrucēji

Jauns.lv / LETA

Divi Zviedrijas čempionāta hokejisti - dānis Frederiks Storms un soms Tomi Sallinens - papildinās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo", piektdien ziņoja "Sport-Ekspress".

Malējais uzbrucējs Storms jau astoto sezonu aizvadīja Malmes "Redhawks" rindās, kas pēdējās piecas sezonas spēlē Zviedrijas augstākajā līgā.

2019./2020.gada sezonā dāņu uzbrucējs 50 spēlēs sakrāja 26 rezultativitātes punktus, gūdams 12 vārtus un 14 reizes rezultatīvi piespēlēdams.

Piecās sezonās kluba rindās Zviedrijas spēcīgākajā līgā viņš 231 mačā sakrājis 130 (61+69) rezultativitātes punktus. Izslēgšanas cīņās viņam 28 spēlēs 14 (10+4) rezultativitātes punkti.

Storms arī deviņos pasaules čempionātos pārstāvējis Dānijas izlasi, kur 63 spēlēs guvis septiņus vārtus un atdevis deviņas rezultatīvas piespēles.

"Sport-Ekspress" vēsta, ka "Dinamo" komandai pievienosies arī Jēvles "Brynas" centra uzbrucējs Sallinens, kurš Jēvles vienībā ir aizvadījis pusotru sezonu.

2019./2020.gada sezonā soms 52 spēlēs sakrāja 27 rezultativitātes punktus, gūdams 11 vārtus un 16 reizes rezultatīvi piespēlēdams.

Dažādu klubu sastāvā Sallinens Zviedrijas spēcīgākajā līgā aizvadījis četras sezonas, 185 mačos sakrājot 110 (42+68) rezultativitātes punktus. Izslēgšanas cīņās viņam 14 spēlēs septiņi (5+2) rezultativitātes punkti.

Karjeras laikā bez spēlēšanas Somijā, Zviedrijā un Šveicē somu uzbrucējs paguvis aizvadīt arī vienu sezonu KHL, kur 2016./2017.gada sezonā spēlēja vispirms Ņižņekamskas "Ņeftehimik", bet pēc tam Pekinas "Kuņluņ Red Star" rindās. 49 mačos viņa rēķinā bija 13 (8+5) rezultativitātes punkti, bet divās izslēgšanas cīņās viņš rezultativitātes punktus neguva.

Arī Salinens piedalījies trīs pasaules čempionātos. Spēcīgās Somijas izlases rindās viņš 21 spēlē izcēlies ar vienu precīzu metienu un trim rezultatīvām piespēlēm.

Jau ziņots, pretējā virzienā no "Dinamo" uz "Brynas" devies zviedru aizsargs Kristofers Berjlunds.

"Dinamo" šosezon 62 KHL spēlēs izcīnīja 41 punktu un palika priekšpēdējā vietā līgā, par diviem punktiem apsteidzot Minskas "Dinamo".

"Play-off" jeb Gagarina kausa izcīņā klubam nav izdevies iekļūt jau sešas sezonas pēc kārtas.