foto: AP/Scanpix
"MotoGP" braucējs Jannone tiek diskvalificēts par aizliegto vielu lietošanu
"MotoGP" itāļu braucējs Andrea Jannone.
Citi sporta veidi
2020. gada 1. aprīlis, 17:38

"MotoGP" braucējs Jannone tiek diskvalificēts par aizliegto vielu lietošanu

Jauns.lv / LETA

"MotoGP" itāļu braucējam Andream Jannonem par aizliegot vielu lietošanu piespriesta 18 mēnešu diskvalifikācija, ziņo Starptautiskā Motosporta federācija (FIM).

Diskvalifikācija būs spēkā līdz nākamā gada 16.jūnijam, taču 30 gadus vecais itālis to var apstrīdēt Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Jannones nodotajās analīzēs, kas veiktas 3.novembrī Malaizijas "Grand Prix" laikā, tika atrasts anaboliskais steroīds drostanolons. Viņš diskvalificēts no sezonas pēdējiem diviem posmiem, kuros gan itālis izstājās.

Jannone, kuram ar "Aprilia" komandu līgums ir līdz šī gada beigām, aizvadītajā sezonā "MotoGP" klasē ieņēma 16.vietu. Prestižākajā klasē viņš aizvadījis septiņas sezonas, labāko rezultātu sasniedzot 2015.gadā, kad kopvērtējumā tika izcīnīta piektā pozīcija. Savu vienīgo uzvaru "MotoGP" klasē viņš svinēja 2016.gadā Austrijā.

Pirms debijas "MotoGP" Jannone trīs sezonas pēc kārtas bija trešais "Moto2" klasē, bet vēl pirms tam startēja 125 kubikcentimetru klasē.

Jannone motošosejas pasaules čempionātā ir pirmais pieķertais sportists kopš 2012.gada, kad par metilheksānamīna lietošanu "iekrita" "Moto2" austrāliešu braucējs Entonijs Vests.

"MotoGP" sezonas sākums iecerēts 17.maijā Francijā, taču arī šīs sacensības, visticamāk, tiks pārceltas.