foto: Edijs Pālens/LETA
40 ekspertu aptaujā noskaidrots aizvadītā gada Latvijas labākais hokejists
16 no 40 ekspertiem balsoja, ka Teodors Bļugers ir pagājušā gada labākais hokejists.
Hokejs
2020. gada 2. janvāris, 12:19

40 ekspertu aptaujā noskaidrots aizvadītā gada Latvijas labākais hokejists

Jauns.lv / LETA

Par aizvadītā gada labāko Latvijas hokejistu laikraksta "Latvijas Avīze" veiktajā aptaujā, kas norisinās vien otro gadu, par 2019.gada labāko hokejistu nosaukts centra uzbrucējs Teodors Bļugers, kurš ikdienā meistarību slīpē Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Laikraksts Latvijas labāko hokejistu noskaidro otro gadu pēc kārtas, un, aptaujājot 40 ekspertus - mediju pārstāvjus, trenerus un citus šī sporta veida pazinējus, par 2019.gada labāko hokejistu tika atzīts Bļugers.

Katram ekspertam tika lūgts nosaukt sešus labākos spēlētājus viņu vērtējumā, pirmajai vietai piešķirot sešus punktus, otrajai piecus, bet pēdējai, sestajai, attiecīgi vienu. Bļugers kopsummā ieguva 196 punktus un par labāko tika nosaukts 16 ekspertu vērtējumā. Tikmēr vēl 14 cilvēki viņam piešķīra otro vietu.

Uzbrucējs vietu NHL komandā Pitsburgas "Penguins" ieguva tikai pērnā gada sākumā, kad jau otrajā spēlē izcēlās ar vārtu guvumu. Šo sezonu hokejists sāka jau kā pilnvērtīgs "Penguins" spēlētājs un 39 spēlēs iekrājis 11 rezultativitātes punktus (5+6). Ja Bļugers šosezon aizvadīs atlikušās "Penguins" spēles, viņš regulāro čempionātu noslēgs ar tieši 100 mačiem azotē.

Lai arī uzbrucējs pērnā gada pavasarī bija bez līguma un vēl līdz galam nezināja vai komanda ar viņu noslēgs jaunu vienošanos, uzbrucējs tāpat devās palīgā Latvijas izlasei uz pasaules čempionātu, kurā demonstrēja vienu no labākajiem sniegumiem valstsvienībā. Bļugers pasaules čempionātā kopumā uzvarēja 201 iemetienā, uzvarot 62,6% gadījumos, kas bija astotais labākais sniegums visā turnīrā. Tāpat viņš iemeta vienus vārtus un vēl trīsreiz rezultatīvi piespēlēja.

Otro vietu šajā balsojumā ieņēma trešdien uz NHL izsauktais Rūdolfs Balcers, kurš pēc traumas izdziedēšanas Amerikas hokeja līgas (AHL) čempionātā atgriezās ar rezultativitātes rekordu. Uzbrucējs 15 spēlēs pēc kārtas iekrāja vismaz vienu rezultativitātes punktu, tādējādi uzstādot jaunu Belevilas "Senators" komandas rekordu.

Balcers balsojumā ieguva 169 punktus un pirmo vietu ieņēma 11 sarakstos.

Tikmēr godpilno trešo pozīciju ieņēma Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Helsinku "Jokerit" vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš sezonas ievadā spēja komandai atnest uzvaras, kā rezultātā viņš nopelnīja pirmā numura lomu, apsteidzot NHL pieredzes bagāto Anti Niemi.

Kalniņš šosezon KHL čempionātā laukumā devies 31 spēlē, no kurām 21 duelī uzvara izcīnīta pamatlaikā. Kopumā vārtsargs šosezon vidēji mačā ielaiž 1,99 ripas, atvairīdams 92,8% metienu. Šāds rādītājs Kalniņam ir atkārtots labākais sniegums karjerā, tomēr KHL čempionātā vēl priekšā ir sezonas otrā puse.

Latvijas vārtsargs aptaujā ieguva 128 punktus, bet viņa vārds kopumā tika iekļauts 32 anketās.

Ceturto pozīciju ar 89 punktiem ieņēma Zemgus Girgensons, bet labāko piecinieku ar 71 punktu noslēdza Lauris Dārziņš, kurš šogad būs vienīgais Rīgas "Dinamo" pārstāvis KHL Visu zvaigžņu spēlē. Dārziņš aizvadītā gada jūnijā arī izpelnījās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) labākā hokejista balvu.

Pērn par neapšaubāmu aptaujas līderi kļuva Elvis Merzļikins, kuru no 40 ekspertiem, pirmajā vietā iekļāva 28 cilvēki, kas līdz šim ir labākais rezultāts. Merzļikins šajā balsojumā nopelnīja 214 punktus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās