Hokejs
2019. gada 30. novembris, 13:53

"Sabres" pārtrauc zaudējumu sēriju; "Blue Jackets" apspēlē Bļugeru un "Penguins"

Jauns.lv / LETA

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) piektdien pie uzvarām tika Elvja Merzļikina pārstāvētā vienība Kolumbusas "Blue Jackets", kā arī Zemga Girgensona Bufalo "Sabres".

"Blue Jackets" mājās ar rezultātu 5:2 (1:1, 3:0, 1:1) uzvarēja Pitsburgas "Penguins", kuras sastāvā bija Teodors Bļugers.

Merzļikins arī šajā mačā palika rezervē, bet Bļugers laukumā pavadīja gandrīz 16 minūtes, no kurām divas minūtes un 48 sekundes nospēlētas mazākumā, bet vēl 32 sekundes vairākumā. Latvijas hokejists spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Uzvarētāju rindās ar "hat-trick" izcēlās Gustavs Nīkvists, bet kapteinis Niks Folino iemeta par vieniem vārtiem mazāk. "Pingvīnu" vienībā ar diviem rezultativitātes punktiem izcēlās Džeiks Gencels (1+1) un Jevgēņijs Malkins (0+2).

Pēc neizšķirta pirmajā periodā, otrais sākās ar ātriem vārtiem Nīkvista izpildījumā, bet jau pēc trim nospēlētām minūtēm otrajā trešdaļā rezultāts bija 3:1. Četras minūtes līdz otrā perioda beigām Folino iemeta komandas ceturtos vārtus, bet noslēdzošajā trešdaļā ar precīziem metieniem apmainījās Kriss Letangs un Nīkvists, Kolumbusas klubam svinot trešo panākumu piecās spēlēs.

foto: USA Today Sports
Zemgus Girgensons ar komandas biedriem sveic Keisiju Mitlstadu ar gūtajiem vārtiem.

Citā mačā Bufalo "Sabres" savā laukumā ar 6:4 (0:1, 4:1, 2:2) pārspēja Toronto "Maple Leafs", pārtraucot divu zaudēto spēļu sēriju.

Girgensons laukumā pavadīja 11 minūtes un 26 sekundes, no kurām gandrīz četras tika nospēlētas mazākumā. Latvietis bloķēja vienu pretinieka metienu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderību.

Ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli uzvarētāju komandā izcēlās Džeiks Eikels, bet par punktu mazāk iekrāja Džimijs Vīzijs (1+1) un Marko Skandela (0+2). Toronto vienībā divi vārti kapteinim Džonam Tavaresam, bet viens precīzs raidījums un piespēle Kasperi Kapanenam.

Sestdien Bufalo klubs vēlreiz tiksies ar "Maple Leafs", Pitsburgas komandai paredzēts duelis ar Sentluisas "Blues", bet "Blue Jackets" tiksies ar Ņujorkas "Islanders".

Ar 32 punktiem 26 spēlēs piekto vietu Austrumu konferencē ieņem "Penguins", "Sabres" ar četriem punktiem mazāk ir astotā, bet Merzļikina komanda ar 26 punktiem 25 mačos atrodas 13.pozīcijā.