foto: Sputnik/Scanpix
VIDEO: krievu padsmitgadniece veic iespaidīgāko lēcienu sieviešu daiļslidošanas vēsturē un eleganti uz ledus pārmaina kleitu
15 gadus vecā Anna Ščerbakova aizvada savu debijas sezonu pieaugušo konkurencē.
Citi sporta veidi
2019. gada 22. oktobris, 10:52

VIDEO: krievu padsmitgadniece veic iespaidīgāko lēcienu sieviešu daiļslidošanas vēsturē un eleganti uz ledus pārmaina kleitu

Jauns.lv

Daiļslidošanas jaunā sezona sākusies ar kādu iespaidīgu priekšnesumu "Skate America" sacensību ietvaros, par kuru runās vēl ilgi. Pie vainas 15 gadus vecā krievu daiļslidotāja Anna Ščerbakova, kura savās debijas starptautiskajās sacensībās burtiski satrieca ASV izklaides meku Lasvegasu.

Ščerbakovai šīs bija pirmās starptautiskās sacensības pieaugušo konkurencē un uzreiz izdevās izcīnīt uzvaru, turklāt tādu, par kuru runās vēl ilgi, jo viņa kļuva par pirmo sieviešu daiļslidotāju, kura sacensību laikā veiksmīgi spējusi paveikt  kaskādē četrkāršo luca lēcienu, kam seko trīskāršais tulups. Šāda lēcienu kombinācija ir pagaidām sarežģītākā, ko iespējusi kāda daiļslidotāja sieviete, jo viņa par to saņēmusi iespaidīgus 18,66 punktus. Krietni vairāk nekā par vienu elementu iespējusi saņemt jebkura cita sieviešu daiļslidotāja.

Iespaidīgāko lēcienu topā Ščerbakovai izdevās apsteigt savu vienaudzi un treniņpartneri pazīstamās speciālistes Eteri Tutberidzes grupā Aleksandru Trusovu, kura ir otra daiļslidotāja pasaulē, kas spēj četrkāršos lēcienus veikt kaskādē ar trīskāršajiem, tiesa, pagaidām vēl nedaudz vienkāršāko tulupu.

Ščerbakova Lasvegasā savu iespaidīgo lēcienu paveica izvēles programmā, sasniedzot otru visu laiku lielāko punktu skaitu sieviešu daiļslidošanas vēsturē (160,16)pirms gada tika izmainīta punktu skaitīšanas sistēma un tā kļuvusi krietni bagātīgāka), bet summā viņai sestais labākais rezultāts sporta veida vēsturē (227,76). Pirmā šajā topā (gan izvēles programmā, gan summā) ir neviena cita kā Trusova (attiecīgi 163,78 un 338,69).

Iespaidīgais lēciens nebūt nebija vienīgais, kas paliks atmiņā no  krievu daiļslidošanas talanta iespaidīgā priekšnesuma, jo viņa elegantā veidā prata nomainīt savu kleitu turpat uz ledus, kas daudzus līdzjutējus sajūsmināja vēl vairāk nekā grandiozā kaskāde.

Interesanti, ka Anna Ščerbakova pie uzvaras Lasvegasā tika, neskatoties uz kritienu īsajā programmā, ko viņa pati atzina par bērnišķīgu kļūdu.

Pati jaunā daiļslidotāja atzīst, ka par savu iespaidīgo lēcienu tā īsti sākusi priecāties viena pēc nostāšanās fināla pozā, jo iepriekš slidojuma laikā bija jācīnās, lai katrs elements izdotos pēc iespējas labāk. Savukārt kleitas pārmaiņa uz ledus esot viņas treneres ideja, bet pašai sportistei esot prieks no tribīnēm dzirdēt daudzus "Vau!".