foto: REUTERS/SCANPIX
Krievija esot veikusi manipulācijas ar Maskavas antidopinga laboratorijas datiem
Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) uzraksts.
Citi sporta veidi
2019. gada 27. septembris, 10:59

Krievija esot veikusi manipulācijas ar Maskavas antidopinga laboratorijas datiem

Jauns.lv / LETA

Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) saņemtajos datos no Maskavas laboratorijas veiktas manipulācijas, paziņoja Vieglatlētikas integritātes vienības (AIU) vadītājs Deivids Houvmens.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

AIU vadītājs intervijā ar Vācijas laikrakstu "Frankfurter Allgemeine Zeitung" atklāja, ka viņa vadītā organizācija jau pirms deviņiem mēnešiem saņēma datus, lai tie tiktu pārbaudīti.

"Mēs atradām dažas nesakritības starp datiem, kas tika saņemti no WADA un mūsu ziņotāja. Mūsu ziņotājs šos datus janvārī pats saņēma no Krievijas puses," stāstīja Houvmens.

Tāpat Houvmens atklāja, ka vairāki dati, kurus kā pierādījumus prezentēja Ričards Maklarens, nu jau ir pazuduši.

WADA Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbību atjaunoja tikai pirms gada. Tai pat laikā tika noteikts, ka līdz gada pēdējai dienai Krievijai ir jānodrošina pieeja Maskavas antidopinga laboratorijai. Tomēr tas tika izdarīts ar nokavēšanos.

AIU jau janvārī visu valstu vieglatlētikas federācijām nosūtīja informāciju par dopinga lietošanā pieķertajiem sportistiem, norādot, ka tālākai rīcībai jāseko tieši no sporta veida federācijām.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Krievija aizvien vēl ir izslēgta no Starptautiskās vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF), jo par šādu lēmumu ar lielu atbalstu trešdien lēma IAAF kongress.

Lēmumu kopumā atbalstīja 164 IAAF biedri, bet 30 iestājās pret to.

IAAF kongress notika Dohā, kurā piektdien sāksies Pasaules čempionāts vieglatlētikā. Tajā piedalīsies arī 30 Krievijas sportisti, kuri startēs zem neitrāla karoga. Starp viņiem būs arī Marija Lasickene, kura šonedēļ jau publiski pauda savu viedokli Krievijas dopinga skandālā, norādot, ka atkārtotas diskvalifikācijas gadījumā, viņa un vēl vairāki citi sportisti valsti pametīšot, lai trenētos citur.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās