foto: imago images / Seskim Photo/Scanpix
Zināmi trīs kandidāti uz UEFA gada labākā futbolista balvu
Nīderlandietis Virdžils van Dijks nonācis iespaidīgā kompānijā.
Futbols
2019. gada 15. augusts, 17:58

Zināmi trīs kandidāti uz UEFA gada labākā futbolista balvu

Jauns.lv / LETA

Par UEFA 2018./2019.gada sezonas labākā spēlētāja lauriem cīnīsies finālistu trijnieks - argentīnietis Lionels Mesi, portugālis Krištianu Ronaldu un nīderlandietis Virdžils van Dijks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

UEFA ceturtdien paziņoja Eiropas labākā spēlētāja balvas finālistus. Tas ir "Barcelona" pārstāvis Mesi, kurš bija sezonas labākais vārtu guvējs UEFA Čempionu līgā un Eiropas Zelta futbolzābaka ieguvējs, kā arī desmito reizi izcīnīja Spānijas čempiona titulu.

Otrs pretendents uz titulu ir Mesi pēdējo gadu sīvākais konkurents dažādās balvu kategorijās Turīnas "Juventus" pārstāvošais portugālis Ronaldu, kurš aizvadītajā sezonā izlases rindās kļuva par UEFA Nāciju līgas uzvarētāju, kā arī ar Turīnas klubu izcīnīja savu pirmo Itālijas čempiona titulu, tiekot atzītam par meistarsacīkšu vērtīgāko spēlētāju.

Trešais pretendents nīderlandietis van Dijks, kurš pārstāv Anglijas "Liverpool", uzvarēja UEFA Čempionu līgā, kā arī Nīderlandes valstsvienības sastāvā kvalificējās UEFA Nāciju līgas finālam.

Uzvarētājs kopā ar UEFA gada labāko futbolisti, UEFA Eiropas līgas labāko futbolistu un UEFA Čempionu līgas labākajiem spēlētājiem atsevišķās pozīcijās tiks nosaukts 29.augustā Monako, kur notiks arī UEFA Čempionu līgas grupu turnīra izloze.