foto: EPA/Scanpix
Gulbis atkrīt uz 131. vietu; Daniils Medvedevs debitē ATP labāko desmitā
Ernestam Gulbim pamatīgs kritums ATP rangā.
Citi sporta veidi
2019. gada 15. jūlijs, 13:10

Gulbis atkrīt uz 131. vietu; Daniils Medvedevs debitē ATP labāko desmitā

Jauns.lv / LETA

Krievijas tenisists Daniils Medevedevs pirmdien atjaunotajā ATP rangā iespraucies starp labākajiem desmit sportistiem, kamēr Latvijas vīru tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis ierindojas vien 131. vietā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gulbis pēdējo turnīru aizvadīja prestižajās Vimbldonas sacensībās, kur pirmajā kārtā ar 1-6, 6-7 (12:14), 2-6 piekāpās Leonardu Majeram no Aregentīnas, bet vēl neilgu laiku pirms prestižā turnīra viņš Turcijas pilsētā Antaljā zaudēja piektā simta tenisistam.

Šonedēļ latvietis startēs Bostades "ATP World Tour 250" raudzes turnīrā, kurā ne reizi nav spējis pārvarēt otro kārtu.

Tikmēr otrā Latvijas rakete Mārtiņš Podžus atrodas dalītā 668. vietā, zaudējot četras pozīcijas.

Savukārt pirmajā desmitniekā lielas izmaiņas nav notikušas, jo pirmie septiņi spēlētāji savas pozīcijas nav mainījuši. Tāpat kā pirms divām nedēļām, arī šajā rangā pirmo vietu ieņem serbs Novāks Džokovičs, kurš svētdien triumfēja Vimbldonas finālā, pārspējot šveicieti Rodžeru Federeru, kurš ierindojas trešajā vietā, kamēr otrais ir spānis Rafaels Nadals, kurš Federaram piekāpās Vimbldonas pusfinālā.

No labāko trijnieka par teju vai 3000 punktiem atpaliek ceturtās vietas ieguvējs Dominiks Tīms no Austrijas, aiz viņa piektais ir vācietis Aleksandrs Zverevs, bet labāko sešinieku noslēdz Stefanos Cicipas no Grieķijas. Septītais ir japānis Kei Nišikori, bet Karens Kačanovs no Krievijas un itālis Fabio Fonjīni pakāpušies par vienu pozīciju, attiecīgi ieņemot astoto un devīto vietu. TIkmēr debiju labāko desmitniekā piedzīvojis Medvedevs, kurš pakāpies par trim vietām. Tas tenisistam padevies, jo kopš pagājušā gada jūlija viņš spējis izcīnīt 56 uzvaras, bet pērn ap šo laiku tenisists rangā ierindojās vien 61. pozīcijā.

"Esmu gandarīts par sasniegto līdzšinējā karjerā. Dažus gadus atpakaļ es krasi mainīju savu dzīvi, pilnībā nododoties tenisam, tāpēc tagad arī redzu rezultātu," par iekļūšanu ranga desmitajā vietā teica Medevedevs. "Cerams šī ir tikai pirmā pietura manā karjerā pirms sasniedzu vēl citus sev izvirzītos mērķus. Ar nepacietību gaidu sezonas otro pusi."

Krievijas sportists tikai pirms 18 mēnešiem izcīnīja savu pirmo ATP titulu, tikmēr tagad viņa rēķinā ir četras trofejas. Zīmīgi, ka trīs no tiem izcīnīti pēdējos 11 mēnešos. "Sākot ar aizvadītās sezonas sagatavošanās posmu, es kļuvu krietni profesionālāks visā ko daru, tostarp arī ārpus tenisa," savu karjeras virzību raksturoja tenisists. "Centos darīt visu, kas manos spēkos, lai izaugtu par labāku spēlētāju un esmu priecīgs, ka tas ir izdevies. Tas ir sliktākais, kas var notikt - cītīgi strādā, bet rezultāts nenāk. Tādos brīžos nereti sev vaicā, kāpēc vispār šo visu dari un sāc domāt, vai kaut kas nebūtu jāpamaina. Tādēļ esmu priecīgs, ka viss izvērties tā, kā tas ir tagad."

Jau iepriekš ziņots, ka serbu tenisists Džokovičs svētdien iespaidīgā piecu stundu ilgā cīņā ar rezultātu 7-6 (7:5), 1-6, 7-6 (7:4), 4-6, 13-12 (7:3) pārspēja leģendāro šveicieti Rodžeru Federeru, piekto reizi uzvarot prestižajā Vimbldonas čempionātā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās