foto: EPA/Scanpix
Memfisas "Grizzlies" izrāda interesi Jasikēviča nolīgšanā
43 gadus vecais Šarūns Jasikēvičs izpelnās milzu interesi gan Eiropā, gan arī Ziemeļamerikā.
Basketbols
2019. gada 2. maijs, 09:46

Memfisas "Grizzlies" izrāda interesi Jasikēviča nolīgšanā

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Memfisas "Grizzlies" izrāda interesi lietuviešu trenera Šarūna Jasikēviča nolīgšanā, vēsta ietekmīgais medijs ESPN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jasikēvičs, kuram ir 43 gadi, pēdējās trīs sezonas veiksmīgi vada Lietuvas basketbola flagmani Kauņas "Žalgiris", ar ko pērn sasniedza ULEB Eirolīgas finālčetrinieka sacensības, bet šosezon apstājās ceturtdaļfinālā. Komanda viņa vadībā arī iepriekšējos divus gadus kļuvusi par valsts čempioni.

Lietuviešu trenera vadītās komandas labās sekmes pret ik tā krietni spēcīgākām un bagātākām vienībām nav palikušas nepamanītas arī otrpus okeānam. Jau pērn Jaskiēvičam bija pārrunas ar NBA klubu Toronto "Raptors", bet tagad nopietnu interesi izrāda arī "Grizzlies", kas pavasarī atlaida galveno treneri Džonu Blēru Bikerstafu.

Kā vēsta ESPN, "Grizzlies" ieplānojusi drīzumā tikties ar Jasikēviču.

Jasikēvičs 2014. gadā kļuva par "Žalgiris" galvenā trenera palīgu, bet divus gadus vēlāk viņš tika iecelts par galveno treneri, kad no amata tika atlaists Gintars Krapiks.

Savulaik Jasikēvičs guva lielus panākums basketbolista karjerā - viņš ir vienīgais spēlētājs, kuram izdevies izcīnīt ULEB Eirolīgas čempiona titulu, spēlējot trīs dažādos klubos, bet kopumā viņš šajā turnīrā triumfējis četras reizes. Viņš uzvarējis Slovēnijas, Spānijas, Izraēlas, Grieķijas, Turcijas un Lietuvas čempionātos.

Tāpat Indiānas "Pacers" un Goldensteitas "Warriors" komandu rindās Jasikēvičs laikā no 2005. līdz 2007. gadam aizvadīja 148 spēles NBA.

Spēlējot Lietuvas valstsvienībā, Jasikēvičs 2003. gadā triumfēja Eiropas čempionātā, turklāt kļuva par šī turnīra vērtīgāko spēlētāju. Tāpat viņš 2000. gadā Sidnejas olimpiskajās spēlēs tika pie bronzas godalgas, kā arī 2007. gada Eiropas čempionātā izcīnīja trešo vietu.

Par basketbolista karjeras beigām Jasikēvičs paziņoja 2014. gada vasarā.

"Grizzlies" šosezon 82 spēlēs guva 33 uzvaras un nekvalificējās NBA izslēgšanas turnīram. Tā "play-off" nav spēlējusi divas sezonas pēc kārtas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās