foto: Ekrānuzņēmums
Ķēniņa vārti neglābj "Lausanne" no sezonas beigām
Ķēniņš laukumā pavadīja 17 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem un nopelnīja negatīvu lietderību -3.
Hokejs
2019. gada 4. aprīlis, 23:38

Ķēniņa vārti neglābj "Lausanne" no sezonas beigām

Jauns.lv / LETA

Latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš ceturtdien guva vārtus Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) izslēgšanas turnīra pusfināla mačā, kas gan neglāba viņa pārstāvēto "Lausanne" no sezonas beigām.

"Lausanne" savā laukumā ar rezultātu 2:5 (0:2, 1:2, 1:1) piekāpās "Zug" hokejistiem, sērijā līdz četrām uzvarām ciešot neveiksmi ar 1-4.

Ķēniņš ar precīzu metienu izcēlās 30.minūtē, tobrīd panākdams 1:4, bet noslēdzošajā periodā vienības vēl apmainījās vārtu guvumiem.

Ķēniņš šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem un nopelnīja negatīvu lietderību -3.

Latviešu uzbrucējs 49 regulārā čempionāta spēlēs guva desmit vārtus un veica 19 rezultatīvas piespēles, būdams viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem komandā, bet izslēgšanas turnīrā viņam 12 mačos ir trīs vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

Pirmajā kārtā "Lausanne" ar 4-3 apspēlēja vārtsarga Ivara Punnenova un uzbrucēja Riharda Melnalkšņa pārstāvēto Langnau "Tigers".

Lozannas hokejisti regulārajā čempionātā finišēja trešajā vietā, kas viņiem dod tiesības nākamsezon spēlēt Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgā.

Savukārt vietu Šveices elitē ceturtdien nosargājusi Latvijas speciālistu Harija Vītoliņa un Viktora Ignatjeva vadītā "Davos", kas savā laukumā ar 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pieveica Rapersvīles "Jona Lakers", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1.

Iepriekš sezonu Šveicē noslēdza Latvijas hokeja izlases pirmais vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā NLA vicečempione "Lugano", kas apstājās izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālā.