foto: EESTI MEEDIA/SCANPIX
10 gadus vecs brīnumbērns reāli pretendē uz dalību olimpiskajās spēlēs, jo vēlas pierādīt, ka meitenes var visu
10 gadus vecā Skaja Brauna iedvesmo daudzus ar savu talantu mērķtiecību.
Sporta zvaigznes
2019. gada 15. marts, 16:22

10 gadus vecs brīnumbērns reāli pretendē uz dalību olimpiskajās spēlēs, jo vēlas pierādīt, ka meitenes var visu

Jauns.lv

10 gadus vecā talantīgā Skaja Brauna iekļauta piecu cilvēku sastāvā, kas pretendē uz dalību Tokijas olimpiskajās spēlēs Lielbritānijas skeitborda izlases sastāvā. Viņa ne vien ir daudz jaunāka par saviem komandas biedriem, bet arī vienīgā meitene to pulkā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Skaja Brauna ir dzimusi Japānas pilsēta Mijazaki un jau no agras bērnības ir ļoti aktīva. Viņa brīvajā laikā nodarbojas ar skeitbordu, sērfošanu, dažādiem cīņas sporta veidiem, karate, džiudžitsu, dzied, dejo un dara daudz ko citu.

Skaja līdz galam nav izšķīrusies, kas viņai labāk patīk: sērfošana vai skeitbords, bet talantīgais meitēns ir pārliecināts, ka viņa olimpiskajās spēlēs ir gatava debitēt jau 2020. gadā Tokijā, kad būs vien 12 gadus veca.

Ar skeitbordu brīnumbērns sāka nodarboties jau četru gadu vecumā un pēc Lielbritānijas izlases treneres domām, Skajai ir visas iespējas kvalificēties olimpiskajām spēlēm. Viņas meistarība to atļauj, tomēr nav izslēgts, ka pēc sacensību iekļaušanas olimpisko spēļu programmā, konkurence varētu strauji pieaugt.

10 gadus vecais brīnumbērns Skaja Brauna

10 gadus vecā talantīgā Skaja Brauna iekļauta piecu cilvēku sastāvā, kas pretendē uz dalību Tokijas olimpiskajās spēlēs Lielbritānijas skeitborda izlases ...

gallery icon
72

Lai kvalificētos Tokijai, Skajai jābūt 20 labāko dalībnieču vidū savā disciplīnā pēc pasaules ranga (līdz 2020. gada 31. maijam), turklāt sacensībās drīkst piedalīties ne vairāk par trim vienas valsts pārstāvjiem

Skaja Brauna neslēpj, ka sapņo par olimpisko zeltu, bet būs apmierināta arī ar to, ja izdosies vien iekļūt olimpisko spēļu dalībnieču vidū, jo viņas mērķis ir pierādīt visām meitenēm pasaulē, ka tas, ko tu tiešām vēlies, ir sasniedzams. Vecums nav būtisks: "Nekas nav neiespējams!" pārliecināta ar talantīgā sportiste.

Neskatoties uz savu vecumu, viņai jau ir līgums ar sporta apģērbu ražotrāju "Nike", turklāt kā visu laiku jaunākajai sportistei. Viņa apsteigusi tādas pasaules sporta superzvaigznes kā Serēna Viljamsa, Lindsija Vona, Simona Bailsa un daudzas citas.

Skaja jau ir sociālo tīklu superzvaigzne ar 325 tūkstošiem "Instagram" sekotāju un tūkstošiem skatījumu viņas iespaidīgajiem trikiem "Youtube" kanālā.

Arī ar saviem deju sasniegumiem viņa jau pārstiegusi daudzus, jo pērnā gada nogalē uzvarējusi "Dancing with Stars: Juniors" pirmajā sezonā kopā ar Džeitī Čērču.

foto: EESTI MEEDIA/SCANPIX
10 gadus vecā Skaja Brauna iedvesmo daudzus ar savu talantu mērķtiecību.

Skaja vēlas ieiet olimpisko spēļu vēsturē un, ja viņai izdosies kvalificēties olimpiskajām spēlēm, tad viņa kļūs par visu laiku jaunāko spēļu dalībnieci no Lielbritānijas un par jaunāko ļoti ilgā laikā. Līdz šim jaunākā olimpisko spēļu dalībniece no Britu salām bija 13 gadus vecā Mārdžerija Hintone, kura 1928. gadā  Amsterdamā startēja peldēšanā.

Pēdējā olimpisko spēļu dalībniece, kas bija jaunāka par Skaju, bija dāņu peldētāja Inge Sorensena, kura 12 gadu vecumā piedalījās 1936. gada Berlīnes olimpiskajās spēlēs, kura tur izcīnīja pat bronzas medaļu. Viņa ir visu laiku jaunākā olimpisko spēļu dalībniece, kas tikusi pie medaļām.

Ļoti jauna 1928. gada Amsterdamas olimpiskajās spēlēs bija Itālijas sieviešu vingrošanas komanda, kuras rindās startēja 11 gadus vecā Luidžīna Džiavoti un 12 gadus vecās Inesa Verčesi un Karla Maranjoni.

Tikmēr jaunākais oficiāli datētais olimpisko spēļu dalībnieks un pat medaļnieks uzskatāms grieķu vingrotājs Dimitris Lundrs, kurš pirmajās moderno laiku olimpiskajās spēlēs 1896. gadā Atēnās desmit gadu vecumā tika pie bronzas godalgas. Lundrs uzskatāms par visu laiku jaunākā olimpieti spēļu modernajā ērā, tomēr kādā fotogrāfijā 1900. gada airēšanas sacensībās Nīderlandes izlases rindās redzams kāds ļoti jauns zēns. Viņš esot bijis rezervists, tomēr pēdējā brīdī devies uz starta. Precīzu ziņu par puiša vecumu diemžēl nav.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Jauns.lv jau ziņoja, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu programmā oficiāli iekļāvusi piecus sporta veidus, tostarp karatē, skeitbordu un sērfingu. Olimpiskajā sporta veidu saimē ir atgriezies arī beisbols un softbols, kas startē kā vienots sporta veids, bet pirmo reizi olimpiskās medaļas tiks dalītas arī klinšu kāpšanā. Kā arī 15 jaunas disciplīnas - olimpisko spēļu programmā iekļautas sacensības 3x3 basketbolā, kurā kopš 2012. gada tiek aizvadīti pasaules čempionāti, kā arī vairākas jauktās sporta disciplīnas, piemēram, galda tenisā, loka šaušanā, kā arī medisona brauciens sieviešu un vīriešu konkurencē treka riteņbraukšanā. Vieglatlētikas programma papildināta ar jaukto 4x400 m stafeti, jauktā stafete būs arī triatlonā, bet džudo būs jaukto komandu sacensības. Peldēšanas sacensību programmu papildinājušas 800 m distance vīriešiem un 1500 m sievietēm, kā arī 4x100 jauktā stafete jauktajā stilā. Tokijas olimpiskajās spēlēs pirmo reizi notiks komandu sacensības paukošanā abu dzimumu sportistiem un BMX frīstailā.