foto: LETA
LFF vērsusies Valsts policijā par iespējamu dokumentu viltošanu cīņā par varu organizācijā
Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kasparu Gorkšs.
Futbols
2019. gada 8. februāris, 12:15

LFF vērsusies Valsts policijā par iespējamu dokumentu viltošanu cīņā par varu organizācijā

Jauns.lv / LETA

Latvijas Futbola federācija (LFF) vērsusies Valsts policijā par iespējamu dokumentu viltošanu, cenšoties sasaukt LFF kongresu, kurā tiktu rosināts nomainīt federācijas vadītāju Kasparu Gorkšu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informēja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, pārbaudot saņemto iesniegumu par LFF ārkārtas kongresa sasaukšanu, esot tikušas konstatētas dokumenta viltošanas pazīmes.

"Lai gan ārkārtas kongresa iniciators Vadims Ļašenko apgalvo, ka tā ir tikai sīka formalitāte, kas pieļauta, noformējot iesniegumu, mēs uzskatām, ka iespējamais dokumenta viltojums ir simbols visam tam, pret ko mēs cīnāmies - shēmām, netīriem darījumiem, sarunātiem rezultātiem, viltotiem dokumentiem," situāciju komentējis Gorkšs.

Pēc Pukinska sniegtās informācijas, LFF, saņemot iesniegumu uz trim necaurauklotām lapām, uzsākusi pārbaudi un konstatējusi, ka daļa klubu, kas ir parakstījušies, nav federācijas biedri, daļa parakstu neesot no pilnvarotām personām. Futbola federācija uzsver, ka "kliedzošākais pārkāpums bija tas, ka iesnieguma sagatavotāji, iespējams, ir ieguvuši vairāku personu parakstus uz lapas, kas bijusi pievienota cita satura dokumentam". Proti, sazinoties ar parakstītājiem, esot noskaidrots, ka cilvēki bija parakstījuši cita satura dokumentu. Tādēļ LFF vērsusies policijā, lai tā izvērtē iespējamu dokumentu viltošanu.

LFF prezidents uzskata, ka federācija nekad nav izvairījusies no komunikācijas ar tās biedriem un federācijas vadība ir gatava rīkot ārkārtas kongresu, ja tāda tiešām ir biedru griba.

"Šis ir izšķirošs mirklis - vai nu Latvijas futbolā kaut kas mainās, vai arī tas turpina slīkt netīros darījumos, viltotos papīros un rezultātos. Mēs labi redzam, kā ārkārtas kongresa iniciators Ļašenko sasauc preses konferenci brīdī, kad LFF vadība piedalās UEFA ikgadējā kongresā un nespēj klātienē atbildēt uz izvirzītajiem apvainojumiem. Sasāpējušos jautājumus pirmdien apspriedīsim LFF valdes sēdē un informēsim futbola saimi par tālāko rīcību," uzsvēris LFF prezidents.

Latvijas futbola jumtorganizācija arī uzsver, ja tā būs saņēmusi iesniegumu, ko parakstījuši vismaz desmitā daļa biedru un kas noformēts atbilstoši normatīvo aktu prasībām, tad, kā to paredz statūti, LFF ir gatava nekavējoties sasaukt ārkārtas kongresu.

Šodien preses konferencē Ļašenko sniegs savu skaidrojumu šajā jautājumā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās