foto: EPA/LETA
Fetels ātrākais F-1 Itālijas "Grand Prix" izcīņas noslēdzošajā treniņu sesijā
Pirms desmit gadiem Fetels tieši Moncas trasē, tolaik vēl pārstāvot "Toro Rosso" komandu, izcīnīja savu pirmo uzvaru F-1 posmos.
Citi sporta veidi
2018. gada 1. septembris, 16:38

Fetels ātrākais F-1 Itālijas "Grand Prix" izcīņas noslēdzošajā treniņu sesijā

LETA

"Ferrari" komandas vācu pilots Sebastjans Fetels sestdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 14.posma - Itālijas "Grand Prix" - izcīņas noslēdzošajā treniņu sesijā.

Fetels trešajā treniņbraucienu sesijā trases apli veica minūtē un 20,509 sekundēs, kamēr par astoņām sekundes simtdaļām lenāks bija pašreizējais pasaules čempions un šīs sezonas kopvērtējuma līderis brits Lūiss Hamiltons ar "Mercedes".

Trešais ātrākais bija Fetela komandas biedrs Kimi Reikenens no Somijas, kamēr ceturto vietu ieņēma cits soms Valteri Botass, kurš ir Hamiltona komandas biedrs "Mercedes" rindās.

Pirms desmit gadiem Fetels tieši Moncas trasē, tolaik vēl pārstāvot "Toro Rosso" komandu, izcīnīja savu pirmo uzvaru F-1 posmos. Pēcāk vācietis "Red Bull" komandas rindās kļuva par četrkārtēju pasaules čempionu, savukārt kopš 2015.gada viņš pārstāv "Ferrari" komandu.

Jāpiebilst, ka "Ferrari" komanda savā mājas trasē Moncā nav uzvarējusi kopš 2010.gada.

Jau ziņots, ka piektdien pirmajā treniņu sesijā ātrākais bija "Racing Point Force India" vienības meksikāņu pilots Serhio Peress, bet otrajā sesijā labāko apļa laiku uzrādīja Fetels.

Otrajā treniņbraucienu sesijā smagu avāriju piedzīvoja "Sauber" vienības zviedru pilots Markuss Ēriksons, kura vadītais spēkrats apmeta vairākus kūleņus, taču pilots tika cauri sveikā. Ēriksons sestdien arī aizvadīja treniņbraucienu, uzrādot 16.labāko apļa laiku.

Vēlāk sestdien notiks kvalifikācijas sacensības, kamēr Itālijas "Grand Prix" izcīņa notiks svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms 14.posma sacensībām līderim Hamiltonam ir 231 punkts, kamēr 214 punkti ir Fetelam. Trešais ar 146 punktiem ir Reikenens, bet viņam ar 144 punktiem seko Botass. Pirmo sešinieku noslēdz komandas biedri Verstapens un Rikjardo, kuriem ir attiecīgi 120 un 118 punkti.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 375 punktiem ir "Mercedes", kamēr 15 punktus atpaliek "Ferrari", bet trešā ar 238 punktiem ir "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezušās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.