foto: EPA/Scanpix/LETA
Skandālā iekļuvušais Akinjemi atzīts par Latvijas futbola virslīgas jūlija labāko spēlētāju
Talantīgais nigēriešu futbolists Adeleke Akinjemi (pa labi) izpelnījies kārtējo atzinību Latvijā.
Futbols
2018. gada 10. augusts, 13:10

Skandālā iekļuvušais Akinjemi atzīts par Latvijas futbola virslīgas jūlija labāko spēlētāju

Jauns.lv / LETA

Skandālā iekļuvušais "Ventspils" komandas uzbrucējs Adeleke Akinjemi atzīts par "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas jūlija labāko spēlētāju, šo godu šosezon izpelnoties otro reizi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka šonedēļ Akinjemi izraisīja pamatīgu skandālu Latvijas futbolā, jo viņš nevienam nesakot pameta "Ventspils" komandu. Kurzemes klubs paziņoja, ka futbolists ir nolaupīts un komanda tiek šantažēta, savukārt nigēriešu futbolists norāda, ka "Ventspils" ar draudiem gribēja piespiest viņu parakstīt jaunu līgumu, tāpēc bailēs par savu drošību viņš komandu pametis.

Uz jūlija labākā spēlētāja balvu virslīgā bez Akinjemi pretendēja arī RFS spēlētājs Maksims Marusičs, "Metta"/"Latvijas Universitāte" pārstāvis Vladislavs Fjodorovs, Jūrmalas "Spartaka" spēlētājs Jevgeņijs Kobzars un "Riga" futbolists Roberts Ozols.

Žurnālistu un līdzjutēju balsojumā uzvaru guva Akinjemi, kurš tika pie 46 punktiem, kamēr otrais ar 38 punktiem bija "Riga" vārtsargs Ozols, bet 15 punktus ieguva RFS spēlētājs Marusičs.

Akinjemi par labāko virslīgā tika atzīts arī maijā. Viņš ar 13 gūtiem vārtiem ir turnīra labākais snaiperis.

Jūlijā Akinjemi "Ventspils" komandai virslīgā palīdzēja izcīnīt trīs uzvaras tikpat spēlēs, gūstot piecus vārtus. Savukārt UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā, kur kurzemnieki tika līdz otrajai kārtai, nigērietis iesita septiņus vārtus.

Savukārt par jūlija labāko treneri virslīgā Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome nosauca "Ventspils" vadītāju Dejanu Vukičeviču.

Par aprīļa labāko virslīgas spēlētāju tika atzīts "Liepāja"/"Mogo" uzbrucējs Artūrs Karašausks, bet labākā trenera balva tika liepājnieku stūrmanim Tamazam Pertijam, kurš nu darbu ir zaudējis. Maijā šos apbalvojumus izpelnījās Akinjemi un RFS vadītājs Valds Dambrausks. Savukārt jūnijā labākā gods tika Robertam Uldriķim, kurš pārstāvēja RFS komandu, bet tagad jau ir pārcēlies uz Šveices klubu "Sion", kā arī par labāko treneri tika nosaukts Mihails Koņevs, kurš tad bija "Riga" komandas galvenā trenera vietas izpildītājs.

Mēneša labākā futbolista balvas kandidātus izvirza LFF Treneru padome un biedrība "Latvijas Futbola Virslīga", kam seko sporta žurnālistu un līdzjutēju balsojums sociālajos tīklos, savukārt labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās