foto: Ieva Čīka/LETA
"Metta"/LU uzsāk sadarbību ar sporta statistikas uzņēmumu, kas sniedz pakalpojumus Eiropas vadošajiem klubiem
"SynotTip" futbola virslīgas kopvērtējumā "Metta"/LU ar četriem punktiem 15 spēlēs atrodas priekšpēdējā vietā, turklāt klubs šosezon vēl nav izcīnījis nevienu uzvaru spēcīgākajā līgā.
Futbols
2018. gada 24. jūlijs, 10:14

"Metta"/LU uzsāk sadarbību ar sporta statistikas uzņēmumu, kas sniedz pakalpojumus Eiropas vadošajiem klubiem

LETA

Latvijas spēcīgākās futbola līgas komanda "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) uzsākusi sadarbību ar sporta statistikas uzņēmumu "Statsports", kas savus pakalpojumus sniedza Eiropas vadošajiem klubiem, pavēstījusi vienība.

"Statsports" nodrošina spēlētāju darbības izsekošanas tehnoloģiju, sirdsdarbības monitoringa sistēmu, kā arī analizē fiziskās slodzes un spēlētāju sniegumu. "Metta"/LU ikdienā izmantos GPS datu sistēmu un sirds monitoringu.

"Esam ļoti priecīgi par sadarbību ar "Statsports", jo šī ir vadošā organizācija savā nozarē un viņu sadarbības modelis mums bija ļoti pretimnākošs," kluba mājaslapā citēts vienības galvenais treneris Andris Riherts. "Futbols un jaunas tehnoloģijas iet roku rokā, un ar specifiskiem datiem, kurus var iegūt ar "Statsports" palīdzību, ir iespēja ātrāk progresēt gan spēlētājiem, gan komandai."

Uzņēmuma sniegtos statistikas pakalpojumus izmanto tādas pasaulē labi zināmas komandas kā Mančestras "City", Mančestras "United" un Londonas "Arsenal" no Anglijas, kā arī Itālijas klubi Turīnas "Juventus", Milānas "Inter", "AS Roma" un Francijas vienība "Monaco". Tāpat "Sportstats" izmanto arī Anglijas, Portugāles un Brazīlijas nacionālās izlases.

"Šī platforma nodrošina lietotājam ērtu datu ieguvi un to apstrādi ar iespēju individualizēt parametru iestatījumus," pastāstīja kluba fiziskās sagatavotības treneris Jānis Skabārdis. "Ar šo programmu ir iespējams analizēt treniņu un spēļu intensitāti, kas dod ieskatu par treniņu procesa atbilstību spēļu režīmam."

"SynotTip" futbola virslīgas kopvērtējumā "Metta"/LU ar četriem punktiem 15 spēlēs atrodas priekšpēdējā vietā, turklāt klubs šosezon vēl nav izcīnījis nevienu uzvaru spēcīgākajā līgā. Sacensību līdere ar 37 punktiem 14 mačos ir RFS, bet zem "Metta"/LU atrodas vienīgi "Valmiera Glass"/"Vidzemes augstskola" (ViA), kas sakrājusi divus punktus 15 dueļos.