Hokejs
2018. gada 23. aprīlis, 14:51

No Latvijas hokeja izlases atskaitīti Kaļķis, Kārkls un Tomass

Jauns.lv / LETA

Pirmdien no Latvijas hokeja izlases, kura turpina gatavoties maijā gaidāmajam pasaules čempionātam Dānijā, tika atskaitīti gados jaunie aizsargi Roberts Kaļķis un Renārs Kārkls, kā arī vārtsargs Ernests Tomass, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Šie trīs hokejisti jau aizvadītās nedēļas nogalē nedevās ar izlasi uz divām pārbaudes spēlēm Slovākijā, kur Latvijas izlase abos mačos zaudēja ar vienādu rezultātu 1:4.

Tikmēr pirmdien pirmo treniņu uz ledus ar izlasi aizvadīja Oskars Cibuļskis un Andris Džeriņš, kuri šo sezonu aizvadīja Čehijas klubā Hradeckrālovas "Mountfield". Viņi izlasei pievienojās jau pagājušajā nedēļā, taču trenējās tikai svaru zālē, bet tagad ir sākuši arī ledus treniņus.

Patlaban 19 gadus vecais aizsargs Kaļķis šosezon Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienībā "Rīga" 58 spēlēs guva septiņus vārtus un sešas reizes asistēja partneriem.

Tikmēr 18 gadus vecais aizsargs Kārkls "Rīgas" rindās MHL čempionātā 57 spēlēs guva četrus vārtus un astoņas reizes asistēja partneriem.

Savukārt vien 17 gadus vecais Tomass šosezon spēlēja "Jūrmalas" un "Prizmas" vienībās.

Jau vēstīts, ka līdz šim aizvadītajās sešās pārbaudes spēlēs Latvijas valstsvienība piedzīvojusi tikai zaudējumus. Vispirms viesos ar 2:3 un 2:6 tika zaudēts Norvēģijai, bet vēlāk sekoja bezvārtu neveiksmes savā laukumā ar 0:3 un 0:5 pret Somijas izlasi, savukārt aizvadītajā nedēļā divas reizes ar vienādu 1:4 viesos tika zaudēts Slovākijai.

Turpinājumā Latvijas izlase 26.-27.aprīlī Rīgā tiksies ar Šveices izlasi. Savukārt gatavošanās tiks noslēgta pašā maija sākumā ar spēli pret Kanādu.

Šobrīd cīņu par Vācijas un Šveices čempionātu zeltiem aizvada Rihards Bukarts, Ronalds Ķēniņš un Elvis Merzļikins, kuri pēc "play-off" beigām tiekot gaidīti izlasē.

Tāpat izlasē tiekot gaidīts vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks, kā arī vēl nav skaidrības par Amerikas Hokeja līgā (AHL) spēlējošajiem uzbrucējiem Teodoru Bļugeru un Rūdolfu Balceru, kuru pārstāvētās komandas cīnās izslēgšanas turnīrā.

Jau vēstīts, ka veselības problēmu dēļ Latvijas izlasē šajā pavasarī nebūs iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram veikta rokas operācija. Tāpat komandas sastāvā nebūs uzbrucēju Laura Dārziņa, Zemgus Girgensona un Jāņa Sprukta, kā arī vārtsargi Ivars Punnenovs un Jānis Kalniņš. Turklāt sagaidāms, ka pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt arī aizsargs Artūrs Kulda.

Iepriekš arī bija skaidrs, ka uz izlasi netiks aicināts aizsargs Oskars Bārtulis.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.