foto: AP/Scanpix/LETA
Girgensons uz ledus atgriežas ar pamatīgu sagrāvi
Zemgus Girgensons cīņā pret "Blue Jackets".
Hokejs
2017. gada 26. oktobris, 11:37

Girgensons uz ledus atgriežas ar pamatīgu sagrāvi

LETA

Pēc traumas izdziedēšanas laukumā atgriežoties latviešu uzbrucējam Zemgus Girgensonam, trešdien Bufalo "Sabres" komanda Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā viesos ar 1:5 (0:1, 0:3, 1:1) kapitulēja Kolumbusas "Blue Jackets".

Girgensons traumu guva pagājušajā nedēļā mačā pret Vegasas "Golden Knights", bloķējot pretinieka metienu. Viņš izlaida iepriekšējās trīs "Sabres" spēles, komandai šajā laikā gūstot divus panākumus, bet trešdien atgriezās laukumā.

"Sabres" komandai izšķirošā bija otrā trešdaļa, kad tā ielaida trīs vārtus. Uzvarētājiem pa reizei izcēlās dānis Olivers Bjorkstrands, Sets Džonss, Niks Foliņo, Mets Kalverts un Džošs Andersons, bet vārtos Sergejs Bobrovskis atvairīja 34 no 35 pretinieku raidījumiem.

"Sabres" rindās atzīmējās Sets Grifits.

Spēlējot trešajā virknējumā, Girgensons laukumā bija 14 minūtes un 37 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, izpildīja trīs spēka paņēmienus, zaudēja vienīgajā iemetienā, nopelnīja divas soda minūtes un dueli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Šosezon kopā latvietis astoņos mačos ticis pie vārtu guvuma, divām rezultatīvām piespēlēm un pozitīva lietderības koeficienta +1.

"Sabres" komanda bija uzvarējusi iepriekšējās divās spēlēs, pirmo reizi šosezon tiekot pie uzvaru sērijas.

Bufalo vienība ar astoņiem punktiem 11 spēlēs ieņem ieņem 11.vietu starp 16 Austrumu konferences komandām.

Nākamajā spēlē "Sabres" sestdien jau plkst.20 pēc Latvijas laika uzņems Sanhosē "Sharks" komandu, kas arī šosezon savākusi vien astoņus punktus, tomēr paveikusi to astoņās spēlēs.