foto: Vida Press
Latvijas jaunais hokeja vārtsargs Kivlenieks debitējis AHL
Jaunais latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks cīnās par vietu NHL kluba Kolumbusas "Blue Jackets" sistēmā.
Hokejs
2017. gada 16. oktobris, 10:23

Latvijas jaunais hokeja vārtsargs Kivlenieks debitējis AHL

LETA

Jaunais latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks svētdien Amerikas Hokeja līgā (AHL) debitēja ar zaudējumu, kamēr uzbrucējs Teodors Bļugers veica rezultatīvu piespēli graujošā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komandas uzvarā.

Kivlenieka pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" vienība svētdien izbraukumā ar 1:4 (0:1, 1:1, 0:2) piekāpās Manitobas "Moose".

Šīs vienības savā starpā tikās jau piektdien, kad "Monsters" izcīnīja uzvaru ar 4:3. Šoreiz gan nācās samierināties ar zaudējumu, bet pirmo spēli AHL aizvadīja 21 gadu vecais Kivlenieks, kurš tika galā ar 31 no 34 pretinieku metieniem, dueļa izskaņā tiekot nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju.

Maijā Kivlenieks noslēdza trīs gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Kolumbusas "Blue Jackets", bet pirms sezonas sākuma latvietis tika nosūtīts uz AHL. Iepriekšējo sezonu viņš aizvadīja Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) junioru čempionātā, tiekot atzīts par turnīra vērtīgāko hokejistu un labāko vārtsargu.

Tikmēr Bļugera pārstāvētā "Penguins" svētdien savā laukumā ar 6:1 (1:0, 3:1, 2:0) uzvarēja Sirakjūsas "Crunch".

Bļugers rezultatīvu piespēli veica mājinieku trešo vārtu guvumā, kad itālis Tomass DiPauli 25.minūtē panāca 3:0. Latvijas hokejists šajā mačā izpildīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un dueli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Šīs sezonas četrās spēlēs Bļugers atzīmējies ar divām rezultatīvām piespēlēm un pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Savukārt pie uzvaras svētdien tika uzbrucēja Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Toronto "Marlies", kas izbraukumā ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) pieveica Springfīldas "Thunderbirds", kamēr aizsarga Kristofera Binduļa pārstāvētā Hēršijas "Bears" savu skatītāju priekšā ar 3:4 (0:0, 1:0, 2:3, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Leihaiveli "Phantoms". Abi latvieši spēlēm nebija pieteikti.

Šie seši latviešu hokejisti starpsezonā piedalījās NHL klubu treniņnometnēs, taču tika nosūtīti uz fārmklubiem AHL.

Atlantijas divīzijas kopvērtējumā "Penguins" ar četriem punktiem četrās spēlēs ir piektā, bet tai ar diviem punktiem seko vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Bridžportas "Sound Tigers". Šajā divīzijā ar vienu punktu priekšpēdējo - septīto - vietu ieņem "Bears". Tikmēr "Marlies" ar astoņiem punktiem piecos mačos ir otrā Ziemeļu divīzijā, kamēr Centrālajā divīzijā "Monsters" ar diviem punktiem trīs cīņās ieņem sesto pozīciju. Visbeidzot Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā sestā ar diviem punktiem trīs mačos ir Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda".